Spændingen udebliver i Etape Bornholm

25. JUL 2018 • 20:23SPORT • AF KASPER RASMUSSEN

Spændingen udebliver i Etape Bornholm

Det er helt efter bogen, hvis løberne begynder at kunne mærke de tilbagelagte kilometer i benene. Efter onsdagens etape i Almindingen, har de 2200 deltagere nu tilbagelagt 23,6 km. De af dem, der har tunge ben, kan trøste sig med, at de nu er over halvvejs igennem den samlede distance på 42,195 kilometer, svarende til et maratonløb.

I den samlede stilling tegner der sig efterhånden et billede af, hvem der efter al sandsynlighed ender som vindere i den samlede stilling.

I onsdagens tredje etape havde Etape Bornholm bevæget sig væk fra kysten og ind midt på øen. Sandet ved Dueodde var skiftet ud med skovstier og træer, der gav løberne noget tiltrængt skygge i det varme vejr på dagens 7,8 kilometer lange rute.

Hos mændene var englænderen Paul Navesey endnu en gang hurtigst. Han kom ind i tiden 26:19.

Dermed udbyggede englænderen sin føring i den samlede stilling, så han nu har et forspring på mere end et minut ned til bornholmske Gosa Tadese Yirgu på den samlede andenplads. I Almindingen blev det til en fjerdeplads for bornholmeren, som kom ind i tiden 26:46. Det var han ganske godt tilfreds med:

– Det gik fint i dag, selvom det var varmt. I går blev jeg nummer to, og i dag blev det til en fjerdeplads. Jeg kan godt mærke, at vi har løbet i tre dage nu. Det er ved at være hårdt, men det er stadig sjovt at være med, siger Gosa Tadese Yirgu.

Hos kvinderne er der ikke meget mere spænding om den samlede stilling. Her formåede nordmanden Marthe Katrine Myhre at lave et hattrick, da hun i vanlig stil vandt tredje etape ud af tre mulige. I Almindingen kom hun ind i tiden 29:41.

Hurtigste bornholmer hos kvinderne er fortsat Laura Sommer Hulgaard, som på dagens etape kom ind som nummer ni i tiden 33:13. Det rækker til en ottendeplads i den samlede stilling.

– Det var sindsygt varmt. Jeg er langdistanceløber, så det er en stor udfordring for mig at skulle løbe så stærkt. Men det er rigtig sjovt at være med, siger bornholmeren.

Samme billede tegner sig hos børnene, hvor også Axel Vang Christensen har vist sig at være ganske suveræn. Ligesom i Hasle vandt han dagens etape i tiden 9:17 på den 2,9 kilometer lange rute. Hos pigerne vandt Maiken Homlung Prøjtz i tiden 24:44. Begge fører de overbevisende i den samlede stilling.

Torsdag løbes der på Hammeren, inden fredagens sidste etape i Rønne.


SENESTE NYHEDER

22. AUG 2019 • 18:47 FOR ABONNENTER
Forskere vil have bornholmere i tale: Hvad er livskvalitet?

MEST LÆSTE SPORT

22. AUG 2019 • 09:21SPORT
Magnus Cort forlader Astana-holdet

Mest læste