Kommunen: Nyt skur på Gudhjem Havn skal fjernes
Foto: Jens-Erik Larsen

20. JUL 2018 • 13:37 • AF REDAKTIONEN

Kommunen: Nyt skur på Gudhjem Havn skal fjernes

Der er truffet afgørelse i sagen om et omdiskuteret nybyggeri på Gudhjem Havn, hvor ejeren Bjarke Clausen ville have udebar.

Bornholms Regionskommune oplyser, at man har bedt bygherren om at fjerne bygningen inden mandag den 6. august.

– Hvis ikke bygningen er fjernet ved fristens udløb, vil Bornholms Regionskommune fjerne skuret på Bjarke Clausens regning, lyder det fra kommunen.

Bornholms Regionskommune anerkender ifølge en pressemeddelelse, at kommunikationen vedrørende skuret på ikke har været optimal.

– Regionskommunen er indstillet på at fremme sagen mest mulig i forhold til, at der bliver indgået en lejeaftale på sædvanlige vilkår vedrørende det sorte skur og eventuelt et tilhørende grundareal. Det er kommunens klare forventning, at man i fællesskab med Bjarke Clausen kan fastsætte nogle klare rammer og grundlag, hvor begge parter bliver tilfredse, lyder det.

– Bjarke Clausen har opført en bygning på havnen, der i størrelse og karakter utvivlsomt kræver en byggetilladelse, i forhold til bestemmelserne i byggeloven. Byggeriet kræver hertil en tilladelse efter den bevarende lokalplan nr. 025 for bevaring og videreudvikling af Gudhjem-Melsted fra 2008.

– Kommunens plan- og bygmyndighed har tilkendegivet, at der ikke efter de gældende regler og praksis vil kunne gives tilladelse til den bygning, som Bjarke Clausen har opført på kommunens areal ud mod Ejnar Mikkelsens Vej 23, forklarer kommunen.

Af forskellige årsager er der endnu ikke udarbejdet og underskrevet en lejeaftale for bygning og grundareal på Ejnar Mikkelsensvej mellem Bjarke Clausen og kommunen, oplyser kommunen.

SENESTE NYHEDER

24. JUN 2019 • 16:27 FOR ABONNENTER
Mange gode fund på genoplivet loppemarked
24. JUN 2019 • 15:24 FOR ABONNENTER
Se billederne: Italiensk trafikkaos på Nørresand
24. JUN 2019 • 14:11 FOR ABONNENTER
Mandagens leder: Med verden for fødderne
24. JUN 2019 • 14:00NAVNE
Dødsfald

MEST LÆSTE BORNHOLM

23. JUN 2019 • 08:21
16-årig åbner ny isbar i Rønne
23. JUN 2019 • 09:07
Ny optiker på vej

Mest læste