Cort, Toft og Quaade skal repræsentere Danmark ved EM
Martin Toft Madsen. Foto: Ole Mik

19. JUL 2018 • 09:34SPORT • AF TOMMY KAAS

Cort, Toft og Quaade skal repræsentere Danmark ved EM

Magnus Cort, Martin Toft Madsen og Rasmus Quaade.

Set gennem bornholmske briller er det et interessant EM i cykling, der skal afvikles i Glasgow i august.

Danmark har udtaget den bornholmske stjernerytter Magnus Cort til linjeløbet, mens Martin Toft Madsen og Rasmus Quaade, begge fra det bornholmske cykelhold BHS-Almeborg, repræsenterer de rødhvide farver på enkeltstarten.

Det oplyser Danmarks Cykle Union.

I landevejsløbet skal Magnus Cort jagte EM-succes sammen med Michael Carbel, Michael Mørkøv, Mads Pedersen, Casper Pedersen, Kasper Asgreen, Lasse Norman Hansen og Alexander Kamp.

– Jeg er yderst tilfreds med at kunne præsentere så hurtigt og stærkt et hold til herrernes linjeløb i Glasgow. Igen i år er ruten hurtig, og med den her ryttersammensætning kommer vi til at have flere taktiske muligheder i løbet, siger landstræner Anders Lund ifølge en pressemeddelelse.

Til enkeltstarten er det ikke nogen overraskelse, at den tredobbelte danske mester Martin Toft Madsen er udtaget, men at han skulle få holdkammeraten fra BHS-Almeborg, Rasmus Quaade, med, må betegnes som en lille overraskelse og et stort skulderklap til bornholmerholdet.

– Også på enkeltstarten er det kompetente ryttere, der skal repræsentere Danmark. Martin Toft Madsen er utvivlsomt den bedste dansker i disciplinen i øjeblikket, og han skal forsøge et forbedre sin sjetteplads fra sidste års mesterskab i Herning, forklarer Anders Lund.

– Martin udvikler sig stadig både fysisk og aerodynamisk, så en forbedring af sidste års resultat er ikke urealistisk. Den anden dansker i disciplinen bliver Rasmus Quaade, der i år har genfundet enkeltstartsfarten og ligeledes bliver spændende at følge, siger landstræneren.

Herrernes enkeltstart køres i Glasgow 8. august, mens linjeløbet køres 12. august.

Mest læste