Badende piger i livsfare i Sandvig: Pas på børnene, siger livredderne
Foto: Jens-Erik Larsen

17. JUL 2018 • 07:26 • AF TOMMY KAAS

Badende piger i livsfare i Sandvig: Pas på børnene, siger livredderne

Onsdag eftermiddag i sidste uge kom to unge piger i livsfare, da de badede i Sandvig. Cirka 25 meter ude i vandet røg de i et revlehul men blev heldigvis opdaget af Trygfonden Kystlivrednings livreddere.

– Den ene vifter med armene og råber efter hjælp, mens den anden kæmper for at holde sig oppe. En badegæst tæt på pigerne svømmer over for at assistere, og sender også signaler efter hjælp, oplyser Trygfonden.

– Livredderne padler ud på boardet og kommer hurtig hen til de tre badegæster. De to piger tager fat i boardet, og manden kan selv bunde. Livredderne hjælper pigerne i land. Pigen, som havde kæmpet for at holde sig oppe, var lettere chokeret, og hendes veninde var ligeledes chokeret over episoden og overrasket over, hvor hurtigt det gik fra sjov til fare.

Det kunne være endt tragisk
Episoden er anledning til en advarsel, som Trygfonden sender ud i dag: Pas på børnene i vandet, lyder det fra livredderne.

Det kunne have været endt tragisk i Sandvig, og derfor beder TrygFonden Kystlivredning forældrene om at huske at holde godt øje med børnene, når de bader – og endnu bedre selv at gå i vandet med dem.

– Det sikreste er, at forældrene går i vandet med børnene. Børn kan lynhurtigt blive væltet omkuld af en bølge, eller de kan komme for langt ud til, at de kan bunde eller svømme tilbage til land. Hvis man står ved siden af dem, kan man hurtigt komme dem til undsætning, og man undgår at situationen bliver farlig. Når man bader sammen, får børn og voksne en sjov oplevelse, og de voksne får en god fornemmelse af, hvad børnene kan i vandet, siger Anders Myrhøj, chef for drift og sekretariat i TrygFonden, og fortsætter:

– Det kan ikke siges ofte nok. Børn må aldrig bade uden opsyn af voksne, og selvom forældrene tror, at de holder øje med børnene fra stranden, så ser vi ofte, at mobiltelefonen, avisen eller snak med andre distraherer dem. Ulykken kan ske på få sekunder, og så sent som i sidste uge blev en pige fundet livløs i en badesø i Albertslund efter badning uden opsyn.

Livredderne er en ekstra sikkerhed på strandene, så deres opgave er ikke at være børnepassere, understreger Anders Myrhøj.

– Livredderne er på strandene for at forebygge ulykker og for at kunne træde til, hvis nogen kommer i vanskeligheder i vandet. Forældrene må derfor ikke belave sig på, at de kan lade børnene rende rundt uden opsyn på stranden, fordi de tror, at livredderne holder øje med dem. Det er forældrenes opgave at passe på deres børn på stranden, og så er livredderne en ekstra sikkerhed, hvis der opstår en nødsituation. I år hvor der er virkelig mange badegæster, har livredderne flere gange henvendt sig til forældre for at få dem til at holde øje med børnene, siger Anders Myrhøj.

SENESTE NYHEDER

24. JUN 2019 • 16:27 FOR ABONNENTER
Mange gode fund på genoplivet loppemarked
24. JUN 2019 • 15:24 FOR ABONNENTER
Se billederne: Italiensk trafikkaos på Nørresand
24. JUN 2019 • 14:11 FOR ABONNENTER
Mandagens leder: Med verden for fødderne
24. JUN 2019 • 14:00NAVNE
Dødsfald

MEST LÆSTE BORNHOLM

23. JUN 2019 • 08:21
16-årig åbner ny isbar i Rønne
23. JUN 2019 • 09:07
Ny optiker på vej

Mest læste