VVS-firma overtager konkurrent: Især kundekredsen gør købet interessant
Foto: Berit Hvassum

16. JUL 2018 • 07:17 • AF HENRIK NIELSEN

VVS-firma overtager konkurrent: Især kundekredsen gør købet interessant

Det var en henvendelse fra en fælles revisor, som førte til, at Axel Sørensen VVS den 1. juli overtog S.E. Madsen VVS. Sven-Erik Madsen fortsætter med at arbejde i en overgangsperiode, hvorefter de nye ejere overtager fuldstændig.

– Det er ikke noget, vi selv har opsøgt. Vi fik henvendelsen gennem hans revisor, som tilfældigvis også er vores revisor, som spurgte, om det havde interesse for os at føre hans virksomhed videre i hans ånd, når han selv træder ud efter en periode, fortæller direktør Brian Tarp fra Axel Sørensen.

Og det havde det af flere grunde, forklarer han:

– Det interessante for os, udover at vi køber noget driftsmateriel, noget inventar og nogle biler, det er hans kundekreds. Det er den, vi har interesse i, det er ikke nogen hemmelighed.

En fornuftig overgang

Brian Tarp fortæller, at Sven-Erik Madsens firma har en større privatkundekreds og også en del erhvervskunder.

– Helt tilfældigt har vi igangsat en indsats for opnå en større privatkundekreds, både på el og vvs, så den her faldt lige ned i turbanen som en rigtig god mulighed for at komme i gang lidt hurtigere, kan man sige, forklarer Brian Tarp.

Udover Sven-Erik Madsen følger der ikke folk med firmaovertagelsen, og der er en bestemt tanke med at lade den tidligere indehaver af S.E. Madsen VVS fortsætte i en overgangsperiode.

– Han har igangværende arbejder, og han har nogle tilbud ude. Det skal vi jo overtage efter en fornuftig overgangsperiode, så der ikke er noget, der går til spilde, og så han også for hans egen skyld kan overlevere på en god måde, og hans kunder kan sige tak og farvel til ham, siger Brian Tarp.

Så gelinde som muligt

Overgangsperioden sikrer også, at Axel Sørensens folk får de informationer, de skal have, så de kan fortsætte med at servicere Sven-Erik Madsens kunder på den måde, de er vant til.

– Vi laver ikke om på det, heller ikke med prisaftaler og andre bindende aftaler, der ligger. Vi kører det videre i den stil. Og så for at gøre det så gelinde som muligt, så er Sven-Erik Madsen med inde over i en periode. Så trækker han sig stille og roligt tilbage, og så kører vi stille og roligt vores egne folk i stilling til det, siger Brian Tarp.

Ifølge direktøren vil Sven-Erik Madsen ikke være så aktiv, men han kommer med ud og viser og fortæller og holder møder, hvis det er nødvendigt.

– Han kan ikke selv agere. Han har været sengeliggende med en diskusprolaps, og han er 69 år, så det er meget forståeligt, siger Brian Tarp.

Meget fleksible folk

Sideløbende med overtagelsen af Sven-Erik Madsens kunder, passer Axel Sørensen også sine egne kunder, og der er fuld fart på, fortæller direktøren og tilføjer, at det ikke er noget, firmaet klager over. Og selv om man måske skulle tro det, så bliver der ikke mindre travlt i sommerferien.

– I takt med at vi laver rigtig meget erhverv og handel, så skruer en del kunder også ned, så det passer meget godt, men til gengæld er der nogle af vores større kunder, der forventer, at vi laver en del i ferieperioden, så der bliver bare løbet hurtigere af dem, der er på arbejde, fortæller Brian Tarp.

Hver sommer ryster han på hovedet, når ferieplanlægningen går i gang, men det plejer at gå op i sidste ende.

– Det er, fordi man har nogle gode folk og nogle fleksible folk. Vores hovedmål er, at alle får den ferie, de har spurgt efter, og det må siges, at vores folk er meget fleksible, og det gør det lettere i en ferieperiode, siger han.

SENESTE NYHEDER

24. JUN 2019 • 16:27 FOR ABONNENTER
Mange gode fund på genoplivet loppemarked
24. JUN 2019 • 15:24 FOR ABONNENTER
Se billederne: Italiensk trafikkaos på Nørresand
24. JUN 2019 • 14:11 FOR ABONNENTER
Mandagens leder: Med verden for fødderne
24. JUN 2019 • 14:00NAVNE
Dødsfald

MEST LÆSTE BORNHOLM

23. JUN 2019 • 08:21
16-årig åbner ny isbar i Rønne
23. JUN 2019 • 09:07
Ny optiker på vej

Mest læste