Det larmer stadig i Spektakel-bar

16. JUL 2018 • 05:51 • AF MARIE HOFMAN

Det larmer stadig i Spektakel-bar

Der er atter spektakel i gaden i Gudhjem. Her har spisestedet Spektakel-bar nemlig åbnet op for deres anden sæson i byen. Og ejer Pernille Gettermann kan berette om gode besøgstal allerede.

– På en god aften har vi nok 80 kunder igennem. I år har vi udvidet med servering omme i haven, fordi vi måtte afvise folk sidste år – så jeg er meget tilfreds, siger hun.

Baren åbnede for sæsonen i forbindelse med Folkemødet, og Pernille Gettermann glæder sig over, at mange kunder er gengangere fra sidste år.

– Vi har nærmest allerede fået stamkunder, så det er jo meget sjovt, siger hun.

Leverandører har svært ved at følge med

Spektakel-bars madkoncept er, som Pernille Gettermann beskriver det, ”enkelt”. Man har holdt sig til få retter som burger og tapas på menukortet. Til gengæld er alt veltillavet og Gettermann bestræber sig på, at maden så vidt muligt skal leveres af bornholmske fødevareproducenter.

Derfor er kødet i burgeren fra køer ved Hammershus og pølsen på tapas-brættet er fra Hallegård.

Men de mange kunder har medført en stigende efterspørgsel hos leverandørerne, og de har svært ved at følge med, siger Gettermann. Særligt burgerens popularitet har givet kødleverandøren sved på panden.

– Min leverandør fra Hammershus har været nødt til at sætte flere køer i verden, og jeg har kunne mærke på ham, at han har haft svært ved at følge med, siger hun.

Pernille Gettermann understreger dog, at det er et sundhedstegn, at det kun er varerne, der kan vise sig at mangle.

– Det er jo et luksusproblem, siger hun.

Pernille Gettermann flyttede til Bornholm fra København sidste år. Bag sig lagde hun en mangeårig karriere i reklamebranchen. Samtidig flyttede hun fra mand og børn. De bor nu fortsat i København, mens de hjælper til i Spektakel-bar om sommeren. På sigt vil Pernille Gettermanns mand, Jonas Abildgaard, også flytte til Bornholm – for hun har ikke tænkt sig at rykke foreløbig.

– Jeg elsker at bo her, det er så dejligt. Jeg elsker Gudhjem-boerne og vi har allerede fået et stort netværk. Samtidig begynder jeg også at have overskud til at engagere mig i byen og lokalsamfundet, siger hun.

Det ekstra overskud har blandt andet ført til, at Spektakel-bar nu også gaber over større selskaber og live-musik.

– Om et par uger skal jeg have en hel teaterfestival til at komme og spise og så arrangerer jeg live-musik nogle aftner. Så i år kan jeg mærke, at jeg har overskud til andet end bare at stå i køkkenet, siger hun.

Vil arbejde med at markedsføre Bornholm

Men overskuddet bliver ikke kun brugt på Spektakel-bar. Pernille Gettermann har nemlig også planer om, at engagere sig i markedsføring af byen lokalmiljø. Her vil hun bruge sin erfaring til at profilere Gudhjem – og på sigt også resten af Bornholm.

– Jeg håber på fremadrettet, at jeg kan drive Spektakel Bar om sommeren og om vinteren arbejde med noget markedsføring, der giver mening for min virksomhed og for resten af mine ligesindede på øen, siger Pernille Gettermann

Hun har derfor planer i støbeskeen til, hvordan man kan drive mere trafik til øen – også i vintermånederne.

– Jeg kunne godt tænke mig at drive noget mere trafik til øen uden for sæsonen, fordi jeg tror der er kæmpe potentiale i det. Her i byen skriger man jo på aktiviteter i vinteren. Og der sker jo enormt mange ting her i Gudhjem, men hvis vi skal drive noget trafik herover, så er vi nødt til at fortælle om det, siger Pernille Gettermann.


SENESTE NYHEDER

24. MAJ 2019 • 17:53 FOR ABONNENTER
Designere: Nexø bobler og vi er en del af det
24. MAJ 2019 • 16:50 FOR ABONNENTER
Tilbageflyttere åbner butik og café
24. MAJ 2019 • 15:23 FOR ABONNENTER
Partier: Selvfølgelig skal Bornholm kompenseres
24. MAJ 2019 • 15:12 FOR ABONNENTER
Stort flertal vil have staten til at punge ud til Bornholm
24. MAJ 2019 • 14:58 FOR ABONNENTER
Udsigt til voldsom trængsel i de bornholmske alper

MEST LÆSTE BORNHOLM

24. MAJ 2019 • 12:17
Autograf-Flemming er død

Mest læste