Nu kan du få nitrogen-is i Snogebæk

13. JUL 2018 • 21:09 • AF MARIE HOFMAN

Nu kan du få nitrogen-is i Snogebæk

Det ligner et rent laboratorium i den nye isbutik, der åbner i Snogebæk i dag.

Her kan du nemlig få is, der er frosset med flydende nitrogen.

Manden bag er Jonas Bagger Sørensen, og isbutikken får indgang ved den gamle levertransfabrik ved Hovedgaden i Snogebæk, hvor Jonas Bagger Sørensen også driver café og pizzaria. Samtidig står han også bag surfskolen Eastwind på Balka-strand. Og i vinter øjnede han så muligheden for at tilføre nitrogen-is til cv’et.

– I vinter fik jeg fat i noget flydende nitrogen og prøvede at lave noget is med det – så blev jeg egentlig ret fascineret af den proces og begyndte at undersøge det lidt nærmere.

Her lærte han, hvor meget mad der bliver fremstillet med flydende nitrogen, blandt andet er det nitrogen der gør, at chokoladen på en magnum-is er så sprød, forklarer han.

– Når du tilsætter nitrogen til is, sker nødkølningsprocessen typisk i løbet af 1-1,5 minut. Derfor når isen heller ikke at krystallisere, siger den 26-årige iværksætter.

Isen bliver lavet på en base af fløde og sødmælk, som bliver blandet med den flydende nitrogen i røremaskiner. Herfra kan man tilsætte forskellige fødevarer til at give det smag, forklarer Jonas Bagger Sørensen.

Flydende nitrogen kan være farligt, hvis det kommer i kontakt med fugtige steder på huden. Derfor skal de ansatte i den nye isbutik også bære sikkerhedsbriller, når de fremstiller isen.

– Vi overvejede lidt at lave det til et helt laboratorie-tema herinde, hvor dem, der laver isen, også har kitler på, men nu må vi se, hvad det bliver til, griner Jonas Bagger Sørensen og understreger, at baren stadig er i sin opstartsfase.

Dog er det planen, at isen vil være klar til servering i dag. Den vil dermed blive en del af bygningen, hvor Jonas Bagger Sørensen både har sin café Eastwind samt pizzariaet Bak & Bæk.

– Så nu har vi noget for enhver smag og en lille markedsplads. Det er også det, der hele tiden har været planen, siger Jonas Bagger Sørensen.

SENESTE NYHEDER

24. JUN 2019 • 16:27 FOR ABONNENTER
Mange gode fund på genoplivet loppemarked
24. JUN 2019 • 15:24 FOR ABONNENTER
Se billederne: Italiensk trafikkaos på Nørresand
24. JUN 2019 • 14:11 FOR ABONNENTER
Mandagens leder: Med verden for fødderne
24. JUN 2019 • 14:00NAVNE
Dødsfald
24. JUN 2019 • 13:35 FOR ABONNENTER
Nu er det tid...

MEST LÆSTE BORNHOLM

23. JUN 2019 • 08:21
16-årig åbner ny isbar i Rønne
23. JUN 2019 • 09:07
Ny optiker på vej

Mest læste