Inspireret af Distortion: Rønne får en gadefest
Foto: Jens-Erik Larsen

13. JUL 2018 • 13:54 • AF HENRIK NIELSEN

Inspireret af Distortion: Rønne får en gadefest

Fire venner har sat sig for, at der skal ske noget nyt i Rønne. Derfor arrangerer de gadefesten Electric Summer Vibes, som efter planen skal skabe liv på strøget mellem Store Torv og Laksetorvet i begyndelsen af august. Inspirationskilden er den københavnske gadefestival Distortion, men formatet bliver meget mindre, lyder det fra en af de fire initiativtagere.

– Konceptet er, at vi stiller musikken og både nye og mere etablerede dj’s til rådighed, og byen faktisk selv skaber hele stemningen. Vi satser på at få lavet en stor fest igennem hele gågaden, på Laksetorvet og Store Torv, fortæller Tobias Brandt Krähmer til Bornholms Tidende.

Konkret vil der være musikscener på Store Torv og Laksetorvet, hvor dj’s vil spille musik. Derudover er det meningen, at forretninger og spisesteder i gågaden skal være med til at skabe stemning.

– Hvordan de præcis gør det, det har vi overladt til dem. Hvis de har lyst til at lave nogle konkurrencer, så kan de henvende sig til os, og så kan vi hjælpe dem, for eksempel ved at vores dj’s trækker lod om nogle varer eller henviser til, at de holder et eller andet ude i deres forretninger, siger Tobias Brandt Krähmer.

Nogle nye koncepter

Der er især to grunde til, at de fire venner har fundet på Electric Summer Vibes.

Udgangspunktet har været, at der mangler et eller andet om sommeren på Rønne Torv til dem, som måske ikke ønsker at høre klassisk musik eller jazz eller se på folkedans. Det var udgangspunktet. Samtidig har den ene af de fire venner, Jackie Thoby, optrådt ved Distortion som DJ Thoby, og så blev de to ting blandet sammen til Electric Summer Vibes.

– Han spillede til Distortion i år. Jeg kunne desværre ikke høre det, for jeg havde eksamen på det tidspunkt, men de to andre tog over og så ham spille. Efterfølgende blev det hele blandet sammen, og så blev vi enige om, at det er det, vi gør. Nu vil vi have noget andet her på Bornholm, end det der plejer at være, og prøve nogle nye koncepter af, siger Tobias Brandt Krähmer.

Spredt til hele byen

Undervejs har Nicklas Bergmann, Jonas Bergmann, Jackie Thoby og Tobias Brandt Krähmer haft forskellige ideer, og de har kigget lidt på, hvordan Distortion fungerer i København, og hvordan det startede.

– Så har vi kigget lidt på, hvilke muligheder vi har her på Bornholm for at gøre tingene væsentligt mindre, men også om det måske er noget, folk vil bakke op om, og så har vi arbejdet lidt videre med konceptet, forklarer Tobias Brandt Krähmer.

wwDet første udkast var, at der skulle være musik ude foran forretningerne, som skulle leje udstyret gennem de fire arrangører. Det gik de væk fra igen, fordi de hellere selv vil stå for afspilningen af musik og få det spredt igennem hele byen.

– Det var en proces, hvor vi kom frem til, at det var det her koncept, vi helst vil arbejde med, forklarer han.

Ifølge Tobias Brandt Krähmer er der rigtig mange gode arrangementer i Rønne, men samtaler med byens forretninger har afsløret, at der mangler lidt for de ungdommelige sjæle, og det er det, Electric Summer Vibes skal være.

– Det er for alle mennesker, der har lyst til at komme og lytte til noget god musik i løbet af dagen. Hvis man kigger ude på øen, så er der rigtig mange arrangementer for unge mennesker rundt omkring, men Rønne er lidt bagud i tingene, det synes mange af de forretningsdrivende i hvert fald, siger Tobias Brandt Krähmer.

Derfor tænkte de fire venner, at nu skal der ske et eller andet, og hvis det lykkes, så kommer det måske igen til næste år på en lidt andet måde.

– Vi er meget interesserede i at udvikle begivenheder her på Bornholm og prøve nogle nye ting af, for vi synes, at tingene er gået lidt i stå på en måde, og det er meget det samme, der kommer igen hvert år, lyder det fra en fjerdedel af vennegruppen bag Rønnes nye gadefest.


Mest læste