En køberrådgiver hjælper dig under hele dit boligkøb

SPONSORERET AF BOMAE.DK

En køberrådgiver hjælper dig under hele dit boligkøb

En køberrådgiver er en gave sendt fra himlen til boligkøbere in spe. For den gennemsnitlige dansker kan det godt være en stor og forvirrende mundfuld at købe bolig, og al hjælp under denne proces er kærkommen. Årsagen til at boligkøb ikke er så lige til, ligger i, at et boligkøb strækker sig over flere trin, som hver især kræver lige så megen opmærksomhed som den overordnede boligkøbproces.

Derudover er det også en kæmpe investering at købe hus eller lejlighed, og når der er så penge på spil, er det forståeligt, at man gerne vil have mest muligt ud af sine penge.

Neden for opridser vi de tre overordnede trin, som boligkøb består af, og vi vil også beskrive, hvordan en uvildig køberrådgivningsvirksomhed kan hjælpe dig undervejs i de forskellige trin.

Trin 1: Find en bolig du kan lide og forhandl dig frem til en god pris
I første fase af boligkøbprocessen gælder det om at finde en bolig, som du kan lide, og som lever op til de forventninger og krav, du har til dit nye hjem. Denne del lyder meget simpel, men man risikerer at skulle lede i lang tid, før man finder noget, som passer perfekt med ens behov og ønsker.

Selv i denne indledende fase kan en uvildig køberrådgiver hjælpe dig. For eksempel kan rådgiveren gennemgå dine udvalgte boliger sammen med dig, så du sammen med et par uafhængige øjne kan lave en fyldestgørende for- og imod-liste. Her vil rådgiveren agere som fornuften, hvis man kommer til at lade sine følelser tage over.

Det kan være man forelsker sig i en lækker central lejlighed, men hvis man drømmer om at stifte familie, og at ens børn skal have adgang til en have, så vil køberrådgiveren højst sandsynligt påpege dette.

Når du har fundet en potentiel bolig, er det tid til at kigge på dens pris, og hvorvidt den er fair, når man tager boligens alder, stand, lokation og faciliteter i betragtning. Her vil den uvildige rådgiver hjælpe dig med at vurdere, om prisen er rimelig. Er den for høj, vil rådgiveren lægge en strategi for, hvordan I skal tilgå forhandlingen. Her skal du ikke bekymre dig om at forhandle med sælger og dennes ejendomsmægler – det tager køberrådgiveren sig af på dine vegne.

Trin 2: Find et godt tilbud fra en bank, samt gør dig overvejelser omkring boliglån
Når prisen er blevet forhandlet, og sælger har godkendt dit bud, er det tid til at kigge nærmere på, hvordan købet skal finansieres. Med andre ord betyder det, at du skal snakke med en bank. Ved første øjekast virker det oplagt bare at kontakte sin egen bank.

Men her må man tage højde for, at banken – ligesom boligsælger og ejendomsmægler – er interesseret i at fremme sine egne interesser. Her vil en køberrådgiver på dine vegne kontakte andre banker for at indhente lånetilbud, så du har flere at vælge i mellem og dermed kan få det bedste tilbud.

Trin 3: Gennemgang af juridiske dokumenter før underskrivelse
Efter at finansieringen er kommet på plads, er vi nået til sidste trin, inden skødet skal skrives under. Så skal købsaftalen og andre vigtige dokumenter kigges igennem for eventuelle fejl og mangler. Her vil den uvildige køberrådgiver hive en boligadvokat ind over denne afsluttende fase.

En køberrådgiver er først og fremmest en rådgiver med speciale i boligkøb, men denne er ikke nødvendigvis specialiseret i gennemgang af juridiske dokumenter.

En boligadvokat kan bidrage med konkret dybdegående viden og indsigt i ejendomsjura, og denne kan derfor hjælpe dig med at sikre, at alle dine vigtige dokumenter er i orden, så du kan påbegynde dit liv i dit nye hjem i ro og magelighed.


Mest læste