Her kan svinge du dankortet med god samvittighed

SPONSORERET AF REFURB.DK

Her kan svinge du dankortet med god samvittighed

Der har aldrig været større fokus på grøn omstilling i vores samfund, gode indkøbsvaner og forbrugersamfundet generelt. Der er kommet fars lavet af bønner i køledisken i supermarkedet, det er blevet muligt at få grøn el leveret til hjemmet, ligesom elbiler, solceller og alt muligt andet er kommet frem til den almene danskers hjem.

Rigtig mange herhjemme mener, at denne udvikling er værd at bidrage til. Ikke kun fordi danske virksomheder i fremtiden kan vinde stort på at satse grønt, men også fordi vi som mennesker har et ansvar for vores klode.

Denne artikel omhandler netop nogle af de muligheder, du har som forbruger, når du svinger dankortet rundt omkring i butikkerne. Der vil blive kigget nærmere på henholdsvis genbrug af computere og mobiler samt af miljøvenligt outdoor-tøj. Disse to er gode eksempler på, hvordan vi som forbrugere kan bidrage til en vedvarende fremtid for kloden og menneskene.

Genbrug af elektronik
Genanvendelse af vores ressourcer er et af de helt hotte emner for tiden. Det er ganske enkelt ekstremt belastende for vores klode og dens ressourcer, når vi udvinder ressourcerne, benytter dem én gang og kasserer dem uden videre omtanke. Denne cirkel af forbrug står dog til at blive brudt, i og med at virksomheder anskuer en mulig fremgang for både dem og miljøet, hvis man nytænker det.

En af de danske virksomheder, der bidrager til denne omstilling, er eksempelvis Refurb.dk, der opkøber og genanvender computere, som almindelige forbrugere og erhvervslivet ellers havde kasseret. Du kan læse meget mere om formålet med denne måde at bryde forbrugercirklen på her hos refurb.dk. Hvordan det foregår, og hvad det bidrager med. Hovedpointen er i hvert fald, at du her kan svinge dit dankort med god samvittighed, hvis du er på udkig efter en ny computer, som er anskaffet med grøn omtanke.

Tøj og tøjmærker med grønne profiler
Når nu vi i forvejen snakker om grøn omstilling og virksomhedernes rolle i dette, så er det i høj grad relevant at fremhæve tøjproducenternes og butikkernes rolle i denne onde cirkel af forbrug uden genanvendelse. Hvert år smides en enorm mængde tøj ud, hvilket langtfra bidrager til noget godt. Det er et spild af ressourcer, som sagtens kan genanvendes. Hvis du vil ændre dine vaner på dette punkt, så kan du gøre dette på tre måneder.

Første måde er at købe og sælge dit tøj hos og til genbrugsbutikker, som ikke længere kun er til dem med færrest ressourcer. Efterhånden findes flere butikker med smukt tøj, som er genanvendt.

En anden taktik er at vælge tøjproducenter med grønne profiler. Et levende eksempel for tiden er Patagonia, som har et enormt fokus på at lave robust tøj, der ikke kasseres lige foreløbigt. Det kan du læse meget mere om hos friluftsland.dk.

En tredje mulighed er ifølge fagmagasinet.dk at købe tøj i butikskæder, hvor det er muligt at indlevere gammelt tøj. Butikkerne og virksomhederne har et ansvar, men kun nogle af dem lever op til dette. Vælg derfor at handle i disse, da de har nogle gode vilkår for at producere og genavende tøj og tekstil effektivt.


Mest læste