Skovrider: Vi er glade for tilliden
Foto: Jens-Erik Larsen

10. JUL 2018 • 10:01 • AF ANNA GUDMANN

Skovrider: Vi er glade for tilliden

– Vi er jo rigtig glade for, at fonden har så stor tillid til, at vi forvalter pengene ordentligt, at de giver os lidt ekstra midler, så vi kan komme helt i bund.

Sådan lyder det fra skovrider ved Naturstyrelsen, Søren Friese, om den donation på 8,2 millioner kroner, Naturstyrelsen netop har modtaget.

Donationen skal gå til at restaurere Hammershus, og det arbejde er færdigt om to til tre år, forventer Søren Friese.

– Hammershus kræver tilsyn hele tiden, så vi har faste folk på Hammershus allerede. Det, vi får mulighed for med donationen, er at sætte ekstra kraft på. Så vi skal have hyret nogle folk ind her efter sommerferien til at få lidt mere skub i det, siger Søren Friese.

Det drejer sig om at restaurere partier, der er blevet overset tidligere. De dele af borgen er nemlig ikke i lige så kritisk stand, som andre dele af borgruinen har været tidligere.

– Vi har allerede brugt godt 28 millioner kroner på at restaurere. Der havde vi fokus på de her murpartier, der var i kritisk stand, fordi de var ved at falde sammen eller var farlige for publikum. Det har vi fået klaret. Vi har sprunget nogle partier over rundt omkring. Det er primært i Mantelgården, der er hængepartier, men det er spredt lidt rundt omkring, siger Søren Friese.

Når restaureringsarbejdet er færdigt, vil man som besøgende ikke lægge mærke til, at der har været et arbejde i gang, fortæller Søren Friese.

– Sjovt nok sagde jeg, da vi fik de første mange millioner, og vi havde mange murere på, at succeskriteriet er, at man ikke skal kunne se, at vi har været der. Vi prøver jo at gøre det så nænsomt som overhovedet muligt. Men man vil kunne se det, imens vi arbejder, siger han.

SENESTE NYHEDER

26. SEP 2018 • 16:06 FOR ABONNENTER
Fragtmand: Det sejler for Bornholmslinjen

MEST LÆSTE BORNHOLM

25. SEP 2018 • 19:21 FOR ABONNENTER

Bopælspligten under lup: Nu venter Rønne, Nexø og Hasle

25. SEP 2018 • 17:44 FOR ABONNENTER

Farten skal ned på Nyker Strandvej

Mest læste