Nu er der vand på vej
Arkivfoto: Berit Hvassum

9. JUL 2018 • 09:48 • AF MIE MØLBAK

Nu er der vand på vej

Efter nogle knastørre uger på Bornholm, er der endelig regn i udsigt. DMI lover tre par millimeter vand fra oven natten til onsdag. Det er dog næppe nok til at gøre nogen forskel for den tørstende natur.

Men hvis man kigger lidt længere frem, skulle der komme et ordentligt skyl på torsdag. Her lover DMI regn hele dagen og hele 10 millimeter i alt.

DMIs vejrudsigt bakkes op af TV2 Vejret og norske YR. Alle er enige om, at torsdag bliver våd. YR og TV2 vil dog ikke love mere end henholdsvis 7,5 millimeter og 6,9 millimeter. Til gengæld spår meteorologerne fra TV2 regn allerede fra tirsdag, hvor der skulle komme to millimeter regn og hele 7,3 millimeter onsdag.

Afbrændingsforbuddet opretholdes

Allerede for mere end en måned siden, 4. juni, var øen så tør, at Bornholms Brandvæsen indførte afbrændingsforbud og Bornholm ligger fortsat på det øverste trin af DMIs tørkeindeks.

Derfor vælger brandvæsnet også at forlænge afbrændingsforbuddet, dog kun med én uge denne gang.

– Der kommer jo lidt regn. Men det skal være vedvarende regn i to-tre dage, før det gør en forskel. Vi vurderer ud fra tørkeindekset hos DMI, og der skal noget vand til. Det hjælper ikke, at vi får 10 millimeter hen over et døgn. Men nu får vi se, hvor meget der kommer, siger beredskabsinspektør Michael Grønbech-Dam fra Bornholms Brandvæsen.

Tørken udgør en stor fare for naturbrande, hvilket man også kan se i resten af Danmark, hvor der flere steder er problemer med mange brande. Det har dog ikke været et stort problem på Bornholm, fortæller beredskabsinspektøren.

– Vi har kun haft en håndfuld naturbrande i maj, juni og juli. Så stor ros til borgerne og gæsterne på Bornholm. Det skal der sættes pris på, siger beredskabsinspektør Michael Grønbech-Dam.

Han takker for, at man udviser så stor forsigtighed og appelerer til at fortsætte i samme stil.

SENESTE NYHEDER

24. MAJ 2019 • 17:53 FOR ABONNENTER
Designere: Nexø bobler og vi er en del af det
24. MAJ 2019 • 16:50 FOR ABONNENTER
Tilbageflyttere åbner butik og café
24. MAJ 2019 • 15:23 FOR ABONNENTER
Partier: Selvfølgelig skal Bornholm kompenseres
24. MAJ 2019 • 15:12 FOR ABONNENTER
Stort flertal vil have staten til at punge ud til Bornholm
24. MAJ 2019 • 14:58 FOR ABONNENTER
Udsigt til voldsom trængsel i de bornholmske alper

MEST LÆSTE BORNHOLM

23. MAJ 2019 • 05:47
Brasserie åbner i Rønne
24. MAJ 2019 • 12:17
Autograf-Flemming er død

Mest læste