Molslinjen lukker vogndækket med et gardin
Foto: Molslinjen

6. JUL 2018 • 17:32 • AF JENS STUBKJÆR

Molslinjen lukker vogndækket med et gardin

Det åbne vogndæk bag på hurtigfærgen Express 1, vil – når færgen fra 1. september skal sejle mellem Rønne og Ystad – blive lukket bag til med et gardin. Det oplyser Molslinjens kommunikationschef, Jesper Maack.

Færgen har i flere år sejlet på Kattegat uden at vogndækket har været lukket i agterenden af færgen. Det har ført til enkelte klager fra bilister, som oplevede, at deres bil efter overfarten var dækket af et saltlag fra en spray fra havet, der suges ind på vogndækket, når færgen sejler frem med stor fart.

På Molslinjen kompenserer man for dette ved at skylle bilerne nærmest åbningen med afkalket vand ved ankomsten. Det fremgik af et svar til Bornholms Tidende fra Molslinjen i december, hvor også bornholmere blev opmærksom på dette.

Da Molslinjens ledelse i januar mødte bornholmerne i Aakirkebyhallerne fortalte en mødedeltager, at hun var bekymret ved det åbne vogndæk.

– Det kan godt være, det kan gå på Kattegat, men det er altså noget andet, når vi kommer ud i dårligt vejr på Østersøen, fortalte hun de fremmødte chefer fra Molslinjen.

Og svaret på mødet var:

– Vi er ved at arbejde med det. Vi sørger for, at Express 1 og vores andre hurtigfærger bliver lukket af agter, så der ikke længere er åbent til det fri, fortalte administrerende direktør Carsten Jensen i januar.

Nyt foto fra Molslinjen

Bornholms Tidende har derfor bedt Molslinjen om et foto af Express 1 efter den på værft er blevet ombygget til de nye opgaver på Bornholmslinjen for at se, hvordan vogndækket er blevet lukket bag til.

Foto er venligst fremsendt af Molslinjens kommunikationschef, Jesper Maack. Af foto fremgår det imidlertid tydeligt, at vogndækket stadig er åbent ud til det fri i færgens agterende.

Foreholdt dette forklarer rederiets kommunikationschef, at vogndækket vil blive lukket bag til med et gardin, når færgen skal sejle på Østersøen.

– Det er ikke sådan et almindeligt stuegardin, men noget mere solidt, der lukker vogndækket af ud til det fri, forsikrer Jesper Maack.

SENESTE NYHEDER

MEST LÆSTE BORNHOLM

17. FEB 2019 • 06:10
V-formand: Det er noget skrammel
17. FEB 2019 • 22:19
Grossist stopper
17. FEB 2019 • 06:46
Præsten tager afsked

Mest læste