Feriedrengene kommer igen til Bornholm
Arkivfoto

9. JUL 2018 • 05:50 • AF MARIE HOFMAN

Feriedrengene kommer igen til Bornholm

Igen i år får Feriedrengetjenesten på Almegårds Kaserne besøg af et kuld feriedrenge. Det sker fra den 11. juli, hvor 21 drenge kommer til Bornholm og tilbringer 16 dage.

Millitær er en overskrift på programmet, hvor feriedrengene blandt andet skal få lov at prøve aktivititer, soldater bliver udsat for. Her vil de lære om disciplin, lægge tøj på plads i skabet, gøre rent på deres stuer, at gå korrekt påklædt i uniform, omgangstone når flere skal arbejde sammen og løfte en opgave i flok. Samtidig nydes den bornholmske natur i form af udflugter til øens mange seværdigheder, samt besøg på bornholmske arbejdspladser.

Her vil der blandt andet være sejlads fra Hammerhavnen, to dage på Christiansø, og marchture i Almindingen, samt festmiddag på Café Genlyd hvor tre af drengene skal holde tale.

Almegårds Kaserne har siden 1954 påtaget sig at have københavnske feriedrenge, og den nuværende leder af Feriedrengetjenesten er Preben Rasmussen.

I august 2016 blev der koblet Mentor Møde på drengenes ophold for at kunne holde kontakten til drengene efter sommerens ophold. I august 2017 blev der yderligere koblet Mentor Støtte.

– Mentor Møderne og Mentor Støtte føler vi, er noget af det bedste, som vi har fundet på, ud over selve opholdet på Bornholm. Nu er vi i stand til at følge de unge mennesker efter deres ophold på kasernen, og vi har på den måde føling med deres selvværd og aktiviteter, siger Preben Rasmussen.

SENESTE NYHEDER

19. MAR 2019 • 19:55 FOR ABONNENTER
Rekordår i brugsen
19. MAR 2019 • 14:16 FOR ABONNENTER
Jann Sjursen: Folkemødet er hele Danmarks forsamlingshus

MEST LÆSTE BORNHOLM

19. MAR 2019 • 09:00
Restaurant i Allinge til salg

Mest læste