Rønne kan blive en studieby
Foto: Jens-Erik Larsen

6. JUL 2018 • 08:52 • AF ANNA GUDMANN

Rønne kan blive en studieby

Der skal skabes et fedt studiemiljø på Bornholm, før det kan trække flere studerende til ovre fra. Det kan det nye Campus Bornholm være med til at skabe.

Det mener studieambassadøren, Mette Vibeke Stæhr, i hvert fald.

De to studieambassadører har været i gang i lidt over et år nu. Deres opgave er at skabe et bedre studiemiljø hos de studerende på videregående uddannelser og samtidig være med til at sprede budskabet om, at man sagtens kan tage en uddannelse på Bornholm.

– Det er små skridt. Vi skal arbejde med det, vi har, først og skabe det her fede studiemiljø, før vi reklamerer med det fede studiemiljø, siger Mette Vibeke Stæhr.

Tidligere i dag faldt fristen for at søge ind på en videregående uddannelse. Klokken 12 lukkede hjemmesiden optagelse.dk ned for ansøgninger til landets uddannelser, og nu må de håbefulde unge i hele landet krydse fingrene og håbe, de er blevet optaget.

Op til ansøgningsfristen er der ikke blevet gjort meget for at få fat i ansøgninger ovre fra, fortæller hun.

– Vi har ikke gjort så meget for at tiltrække ude fra, vi har mest fokuseret på dem der allerede er her. Vi håber så på, at hvis vi bliver ved med det, vil der sprede sig et rygte om, at det er fedt at studere på øen.

Et godt studiemiljø på Campus
Når de fleste studerende på Bornholm starter på studiet efter sommerferien, kommer det til at foregå samlet i det nye Campus Bornholm. Det ser Mette Vibeke Stæhr frem til.

– Det her med, at Campus åbner op efter sommeren, kan jeg godt forestille mig kan tiltrække nogen af dem, der allerede har haft Bornholm oppe og vende i tankerne, siger hun.

– Når vi rykker til campus, så håber jeg, det er dér, det for alvor opstår, at Rønne bliver en studieby, og at der kommer rum til at skabe et godt studiemiljø.

Studieambassadørerne har lavet flere arrangementer det seneste årstid, blandt andet gåture for studerende i Rønne, en fest på Arne Jensen-fest og konkurrencer i december. De studerende på de videregående uddannelser vil få endnu flere tilbud efter sommerferien. Blandt andet en dag i starten af semesteret for de forskellige uddannelser.

– Det er noget helt nyt, som vi melder snart ud. Alle de nye kan mødes på kryds og tværs og konkurrere på tværs af uddannelser. Det har vi ikke meldt ud på forhånd, men hvis det bliver en succes og alle de her studerende rent faktisk dukker op, og vi kan se, det giver et eller andet, så kan vi reklamere med det næste år.


SENESTE NYHEDER

16. DEC 2018 • 16:58 FOR ABONNENTER
Pensionistforening er langt fra pensionsalder
16. DEC 2018 • 13:55
Rønne har fundet sin vikarpræst
16. DEC 2018 • 12:43 FOR ABONNENTER
Jul uden filter – men med filt
16. DEC 2018 • 12:34
Broen er sikker at passere
16. DEC 2018 • 09:11 FOR ABONNENTER
Langelinies lange historie

MEST LÆSTE BORNHOLM

15. DEC 2018 • 17:11

Der er glat på vejene

15. DEC 2018 • 16:51 FOR ABONNENTER

Der var ikke plads til alle ved konkurssalg

Mest læste

15. DEC 2018 • 12:02 FOR ABONNENTER

Tre på stribe til Cort