Bornholmer undersøgte de underjordiske og kan nu kalde sig forsker

23. JUN 2018 • 20:20 • AF TORBEN ØSTERGAARD MØLLER / MIE MØLBAK

Bornholmer undersøgte de underjordiske og kan nu kalde sig forsker

Det skabte en del debat, da Lars Rømer for godt tre år siden af De Frie Forskningsråd fik penge til at skrive sin ph.d-afhandling om Bornholm.

Ikke desto mindre fik han fornylig godkendt afhandlingen og kan nu kalde sig selv uddannet forsker.

I dagbladet Politikens omtale af bevillingen stod der blandt andet andet, at han skulle ”undersøge de underjordiske, et naturvæsen, mange bornholmere tror på” og Venstres daværende ordfører for forskning, innovation og videregående uddannelser, Esben Lunde Larsen, sagde til avisen:

– Folk er velkomne til at tale med både skove og træer – i dette tilfælde på Bornholm – men ikke for offentlige midler.

Også en journalist fra det estimerede britiske medie BBC omtalte historien, og i det hele taget florerede den på internettets mere eller mindre seriøse nyhedsmediers hjemmesider.

På examiner.com blev historien illustreret med en trold fra en norsk familie- og forlystelsespark, og overskriften fortalte, at: ”Den danske regering hyrer ”troldejæger” til at undersøge ø”.

I en artikel på det internetbaserede Videnskab.dk forklarede Lars Rømers vejleder på projektet, professor i antropologi ved Københavns Universitet Kirsten Hastrup dog, at kritikerne burde forstå, at der langt fra er tale om et populistisk projekt om det over- eller undernaturlige:

– Projektet er faktisk et forsøg på at afdække nogle af de mindre omtalte elementer i menneskers forankring og orientering i gamle landskaber. Man ville kunne se, at det handler om almene menneskelige forhold, sagde hun.

SENESTE NYHEDER

16. NOV 2018 • 19:24 FOR ABONNENTER
Her åbner en vinbar og vinbutik til foråret
16. NOV 2018 • 18:55 FOR ABONNENTER
Spændende avlshingst flytter til Bornholm
16. NOV 2018 • 18:15
Svanekeøl vinder sølv og bronze
16. NOV 2018 • 16:11 FOR ABONNENTER
Leder: Husk nu at købe dine julegaver lokalt

MEST LÆSTE BORNHOLM

15. NOV 2018 • 16:45 FOR ABONNENTER

Toft tror på titlen

Mest læste