Installationsvirksomheder mangler medarbejdere

23. JUN 2018 • 14:07 • AF JENS STUBKJÆR

Installationsvirksomheder mangler medarbejdere

Fire år med stabil vækst giver nu el- og vvs-virksomhederne på Bornholm udfordringer med at rekruttere tilstrækkeligt med medarbejdere.

De er inde i en rivende udvikling og har de seneste år gradvist øget både omsætningen og beskæftigelsen.

– Det har været nogle gode år med en stabil vækst, der ser ud til at kunne fortsætte. Men det kræver, at vi kan skaffe det nødvendige antal medarbejdere til øen, siger Kurt Sjøholm, Knudsker El og medlem af Tekniq-råd Hovedstaden i en pressemeddelelse.

Søger forgæves

Tekniq Installationsbranchen, der repræsenterer de danske el- og vvs-installationsvirksomheder, har netop offentliggjort resultaterne af en ny arbejdskraftundersøgelse blandt deres medlemsvirksomheder. Den viser, at 30 procent af Regionen Hovedstadens el- og vvs-virksomheder i april måned forgæves forsøgte at rekruttere arbejdskraft.

Det skyldes især, at antallet af ansatte i branchen er steget kraftigt. Samtidig er ledigheden blandt både elektrikere og vvs’ere i samme periode faldet markant. Tekniq forventer, at beskæftigelsen i installationsbranchen i løbet af 2018 kommer til at overgå den hidtidige rekord fra 2007, hvor branchen beskæftigede 45.600 personer.

– De bornholmske virksomheder er heldigvis generelt gode til at finde løsninger på udfordringerne – blandt andet ved at ansætte lærlinge, ufaglærte og andre faggrupper. Men skal væksten fortsætte, så er vi nødt til at få flere dygtige faglærte til at søge herover og at få flere unge til at søge mod erhvervsskolerne, siger Kurt Sjøholm.


SENESTE NYHEDER

16. NOV 2018 • 19:24 FOR ABONNENTER
Her åbner en vinbar og vinbutik til foråret
16. NOV 2018 • 18:55 FOR ABONNENTER
Spændende avlshingst flytter til Bornholm
16. NOV 2018 • 18:15
Svanekeøl vinder sølv og bronze
16. NOV 2018 • 16:11 FOR ABONNENTER
Leder: Husk nu at købe dine julegaver lokalt

MEST LÆSTE BORNHOLM

15. NOV 2018 • 16:45 FOR ABONNENTER

Toft tror på titlen

Mest læste