Mange havde brug for samaritternes hjælp til Folkemødet

22. JUN 2018 • 16:50 • AF JENS STUBKJÆR

Mange havde brug for samaritternes hjælp til Folkemødet

Så er Folkemødet i Allinge vel overstået. En af aktørerne var Bornholms Frivillige Samaritter.

Der var 19 samaritter i gang for at døgnbemande de to samarittervogne, der stod på henholdsvis Cirkuspladsen og ved Højers.

I alt 458 personer rettede henvendelse til samaritterne for at få hjælp til stort og småt, oplyser vagtfordeler Lisbeth Holm, der fortæller om forløbet:

– Der var behov for flere ambulancer, og da nogle var parkeret oppe på fodboldbanerne ved klubhuset, kom de hurtigt frem. De var en del af akutberedskabet, der var placeret der, så der blev samarbejdet fra alle sider for at få hurtig hjælpe til de tilskadekomne.

– Det store opbud af politi var også med til at sikre fri passage, når det skulle gå stærkt. De var hurtigt til stede for at hjælpe til, så stor ros til dem, lyder det fra Lisbeth Holm.

Hun synes også, der var god hjælp at hente fra Beredskabsstyrelsens Førstehjælpere, der patruljerede i Allinges gader. Et samarbejde der forløb til alles tilfredshed.

– Samarbejdet med Folkemødesekretariatet forløb også lige efter bogen. Samaritterne fik stillet to kørestole til rådighed, og de blev flittigt benyttet til at transportere tilskadekomne og dårligt gående til busser og parkeringspladser. Desuden havde samaritterne to sæt krykker udlånt under hele Folkemødet, fortæller Lisbeth Holm.

Alt i alt konstaterer hun, at med dejligt vejr og god stemning nød alle de helt sydlandske aftener med blandt andet fodbold på storskærm og koncert med Magtens Korridor på Cirkuspladsen.

– Og Bornholms Frivillige Samaritter stillede op med godt humør og viste, at de levede op til deres ry som et fantastisk fællesskab, siger Lisbeth Holm.

SENESTE NYHEDER

20. FEB 2019 • 08:37SPORT
Landstræner som 72-årig
20. FEB 2019 • 06:24 FOR ABONNENTER
BUPL: Bedre kultur kræver mere end uddannelse

MEST LÆSTE BORNHOLM

19. FEB 2019 • 08:29
Stjålet bil fundet udbrændt

Mest læste