Rytterknægten får ny forpagter: Kafferisteriet rykker ind
Foto: Jens-Erik Larsen

24. JUN 2018 • 05:39 • AF MARIE HOFMAN

Rytterknægten får ny forpagter: Kafferisteriet rykker ind

Nu er der fundet ny forpagter til kioskbygningen på Rytterknægten. Valget er faldet på Mitch Rodel- der også driver Delux Kaffe Kompagniet – Bornholms Risteri.

Det er ellers ikke mere end en uge siden, at Naturstyrelsen Bornholm efterlyste en god idé til Bornholms højeste punkt i et opslag på deres Facebook-side.

– Vi havde faktisk opgivet at finde en forpagter til sommeren, men efter Facebook-opslaget fik vi en håndfuld henvendelse, hvoraf fire kunne starte snarest muligt, siger Jill Grønberg Notlev, fuldmægtig ved Naturstyrelsen Bornholm.

Og valget faldt på Mitch Rodel, fordi han dels havde mod på at holde åbent i vinterhalvåret, men også havde nogle større ambitioner for kioskbygningen, forklarer Jill Grønberg Notlev.

Bjerghyttetema

– Omdrejningspunktet bliver den gode, friskristede kaffe, men jeg vil også gå i dialog med forskellige lokale producenter for at kunne tilbyde andre lækkerier i god kvalitet – slik, kager og måske lokalt brygget øl.

– På lidt længere sigt vil jeg også gerne tilbyde en signaturret, nemlig den schweiziske specialitet Raclette, som er smeltet schweizisk ost med tilbehør, siger schweiziskfødte Mitch Rodel, som også vil markere skiftet til skovcafé med bjerghyttetema ved at ændre navnet fra Rytterknægtskiosken til Cabin Delux.

Kioskbygningen har stået tom siden november 2017, hvor den forrige forpagter rykkede ud. Det glæder nu Jill Grønberg Notlev, at man har fundet en forpagter til bygningen, som mange turister og sportsfolk passerer i højsæsonen.

Fokus på mountainbikere

Sidstnævnte vil Mitch Rodel samtidig også have for øje i sin forretning. Her vil han udnytte det potentiale, der er i de mange mountainbikere, som besøger mountainbikesporene ved Rytterknægten. Han kører selv mountainbike og vil derfor også forsøge sig med særlige forplejningstilbud henvendt til cykelfolket og eventuelt med udlån af praktiske ting som luftpumpe og værktøj.

– Jeg elsker at færdes i området omkring Rytterknægten og Ekkodalen, så jeg glæder mig meget til at arbejde her. Jeg ser det ikke udelukkende som et sæsonkoncept – jeg vil også forsøge mig med at åbne stedet om efteråret og vinteren, og jeg vil holde åbent mange flere timer om dagen i højsæsonen, end man har været vant til, siger Mitch Rodel.

Mitch Rodel går i gang med at indrette sig i bygningen med det samme, og regner med at være klar til åbne senest 1. juli.


SENESTE NYHEDER

20. FEB 2019 • 08:37SPORT
Landstræner som 72-årig
20. FEB 2019 • 06:24 FOR ABONNENTER
BUPL: Bedre kultur kræver mere end uddannelse
19. FEB 2019 • 18:16 FOR ABONNENTER
Regionen: Vi arbejder ihærdigt på en løsning

MEST LÆSTE BORNHOLM

19. FEB 2019 • 08:29
Stjålet bil fundet udbrændt
19. FEB 2019 • 12:31 FOR ABONNENTER

Hammershuslam reddet

19. FEB 2019 • 10:57 FOR ABONNENTER

Forening vil opløse sig selv: Vi har gjort en forskel

Mest læste