Forening advarer mod placering af nyt museum

24. JUN 2018 • 15:37 • AF JENS STUBKJÆR

Forening advarer mod placering af nyt museum

Foreningen Bornholm, der siden 1906 har arbejdet for at bevare naturskønne og historiske steder på Bornholm, er ikke som sådan imod et nyt museumsbyggeri ved Helligdommen, men foreningen mener, det skal ligge syd for kunstmuseet – ikke nord for som det planlægges.

Det blev slået fast ved foreningens generalforsamling mandag på Natur Bornholm, hvor cirka 40 af de knap 300 medlemmer deltog.

– Lad mig slå en ting fast med syv-tommer søm: Vi er ikke imod en bygning ved det nuværende kunstmuseum, men vi begriber ikke, hvorfor man vælger at lægge den nord for det eksisterende museum, når idémændene udmærket vidste, at dette vil gå i konflikt med fredninger og tilgængelighed til området.

Sådan sagde Niels-Jørn Jensen, formand for Foreningen Bornholm, i sin beretning, hvor han fortsatte:

– Vi mangler en forklaring på denne placering, når en placering syd for kunstmuseet ikke ville konflikte med noget. Tvært imod vil det følge de planer, der var for udbygning allerede da kunstmuseet blev bygget.

Foreningen advarede i februar 2017 i et høringssvar til kommunen mod det daværende projekt: Det bør "sikres, at der ikke bygges yderligere i det åbne landskab nordvest for det eksisterende museumskompleks, men at nyt byggeri eventuelt placeres sydøst for dette", skrev foreningen.

Efter kritik kom museumsforeningen for nylig frem med et revideret projekt, der stadig ligger på nordsiden af kunstmuseet.SENESTE NYHEDER

18. NOV 2018 • 07:01 FOR ABONNENTER
12-tals-pigen fra Nylars fandt 10 nye arter
18. NOV 2018 • 06:38
Julen er startet hos Hjorth

MEST LÆSTE BORNHOLM

Mest læste

16. NOV 2018 • 18:55 FOR ABONNENTER

Spændende avlshingst flytter til Bornholm

15. NOV 2018 • 16:45 FOR ABONNENTER

Toft tror på titlen