Kritik af Folkemødet: Kaffemand blev smidt ud af Domen

22. JUN 2018 • 12:59 • AF TORBEN ØSTERGAARD MØLLER / MIE MØLBAK

Kritik af Folkemødet: Kaffemand blev smidt ud af Domen

De seneste fem år har Mitch Rodel solgt sin kaffe på Folkemødet, i Domen og uden for den, men i år er han blevet smidt ud.

– De holdt os uden for i år. Vi fik ikke lov til at komme og og sælge vores kaffe, og det, synes jeg ikke, er i orden, siger Mitch Rodel fra Delux Kaffe Kompagniet, Bornholms Risteri i Rønne.

Han er skuffet over udviklingen på Folkemødet, siden Foreningen Folkemødet overtog roret.

– Jeg synes, der skal være lidt støtte til de lokale, som også bør kunne komme til, når der er sådan en stor begivenhed på øen, siger han.

Stammershalle plejer at servere mad i Domen, men takkede nej i år.

– Vi fik at vide, at i år skulle vi kun stå for maden, mens folkemødesekretariatet skulle stå for salg af drikkevarer. Og så er det ikke muligt at tjene penge deroppe. Vi fik så i stedet for et tilbud om, at vi godt kunne stå for drikkevarerne også, men så skulle vi købe ind gennem dem. Det vil sige, at så kunne vi ikke længere købe lokale drikkevarer, men skulle købe Carlsberg og vin igennem Folkemødets leverandører, siger Henrik Pedersen fra Stammershalle, der dog ikke er sur over udviklingen.

Folkemødets direktør er uenig med Mitch Rodel. Han mener, at folkemødeforeningen gør, hvad den kan for de lokale.

– Helt grundlæggende strækker vi os rigtig langt for at bruge lokale leverandører, hvor vi kan, siger Mads Akselbo Holm, direktør for Folkemødet.

– På kaffedelen har vi i år valgt at indgå et samarbejde med Kalles Kaffe, fordi de kan levere det set up, der skal til. Vi har i den forbindelse forespurgt hos lokale leverandører, om de ku' levere et tilsvarende set up, og det kunne de ikke. Det skal så siges, at i respekt for de lokale leverandører har vi forsøgt hen ad vejen at få dem inkluderet, hvor det var muligt. Men i sagens natur: Når man indgår partnerskaber, som Foreningen Folkemødet er afhængig af, på eksempelvis kaffefronten, så kan vi ikke gøre det med eksempelvis Kalles Kaffe, hvorefter vi fortæller ham, at han ikke kan få de bedste placeringer, siger han.

SENESTE NYHEDER

17. NOV 2018 • 10:00NAVNE
Dødsfald

MEST LÆSTE BORNHOLM

16. NOV 2018 • 18:55 FOR ABONNENTER

Spændende avlshingst flytter til Bornholm

16. NOV 2018 • 18:15

Svanekeøl vinder sølv og bronze

16. NOV 2018 • 16:11 FOR ABONNENTER

Leder: Husk nu at købe dine julegaver lokalt

Mest læste

16. NOV 2018 • 18:55 FOR ABONNENTER

Spændende avlshingst flytter til Bornholm

15. NOV 2018 • 16:45 FOR ABONNENTER

Toft tror på titlen