Brandvæsnet slukker det sidste håb om sankthans med bål

22. JUN 2018 • 09:20 • AF MIE MØLBAK

Brandvæsnet slukker det sidste håb om sankthans med bål

Regnen er endelig kommet til Bornholm efter ugevis med tørke, sol og varme. Det gør dog ikke nogen forskel for det afbrændingsforbud, Bornholms Brandvæsen indførte 4. juni.

– Afbrændingsforbuddet står stadig ved magt. Det er så lidt regn, der er kommet, at det ikke betyder noget, siger beredskabsinspektør Michael Grønbech-Dam fra Bornholms Brandvæsen.

Brandvæsnet holder blandt andet øje med DMI's tørkeindeks, når det skal vurdere, om afbrændingsforbuddet skal opretholdes. Da indekset senest blev opdateret, onsdag, lå Bornholm på 10, hvilket er det tørreste tal på skalaen.

Siden er der kun faldet få millimeter regn. Jorden og planterne har ifølge beredskabsinspektøren ikke nået at absorbere ret meget af det.

– Det er varmt, og det lufter meget kraftigt, så det tørrer op med det samme. Man kan se, at lige så snart det rammer asfalten, så er det væk igen, siger Michael Grønbech-Dam fra Bornholms Brandvæsen.

Det er dermed helt udelukket, at sankthans kan fejres med de traditionelle bål og hekseafbrændinger i morgen.Afbrændingsforbuddet gælder:

– Afbrænding af alt lige fra haveaffald til halmstakke
– Bål, herunder bålfade og faste bålpladser
– Grill (grill tillades dog på fast ikke-brændbart underlag)
– Apparater, der fungerer ved forbrænding, f.eks. svejseapparater, blæselamper, lyskilder, terrassevarmere og ukrudtsbrændereSENESTE NYHEDER

18. NOV 2018 • 07:01 FOR ABONNENTER
12-tals-pigen fra Nylars fandt 10 nye arter
18. NOV 2018 • 06:38
Julen er startet hos Hjorth

MEST LÆSTE BORNHOLM

Mest læste

16. NOV 2018 • 18:55 FOR ABONNENTER

Spændende avlshingst flytter til Bornholm

15. NOV 2018 • 16:45 FOR ABONNENTER

Toft tror på titlen