Skrottet lokalplan er sendt i høring
Arkivfoto: Jens-Erik Larsen

22. JUN 2018 • 07:44 • AF HOLGER LARSEN

Skrottet lokalplan er sendt i høring

Kommunalbestyrelsen vedtog på sit seneste møde at aflyse den bevarende lokalplan for Hasle, Nyker og Klemensker. Den beslutning er nu sendt i høring, og bemærkninger til ophævelsen af lokalplanen skal være kommunen i hænde senest den 6. august.

Den aflyste lokalplan blev vedtaget af Hasle Kommune i 1995. Planen gav dengang borgerne mulighed for at søge om støtte fra en tilskudsordning til en række forbedringer. Siden forsvandt tilskudsmuligheden, og planen blev mere lempeligt forvaltet. Lokalplanen regnes i dag for mangelfuld med hensyn til gennemsigtighed i forhold til, hvad man må og ikke må. Et af målene med nye lokalplaner for flere byer er at få en hurtigere byggesagsbehandling i kommunen, fordi de vil give et mere præcist grundlag.

Byforeninger (borgerforeninger) i området har i 2016 tilsluttet sig ønsket om en opdatering af de ældre bevaringsplaner. Man ønsker dog kun planer for afgrænsede centrale byområder/gader. De tre foreninger vil blive kontaktet med henblik på en afklaring af, hvorvidt de ønsker at få lavet en ny bevarende lokalplan for dele af deres byområde. Man er også blevet lovet, at der skal holdes borgermøder. hol

SENESTE NYHEDER

18. MAR 2019 • 17:08 FOR ABONNENTER
Teatret skal bygges om for mindst 15 millioner
18. MAR 2019 • 14:04 FOR ABONNENTER
Lea Wermelin: Så må vi jo sammenligne med Leonora
18. MAR 2019 • 14:00NAVNE
Dødsfald

MEST LÆSTE BORNHOLM

17. MAR 2019 • 15:20
Express 1 aflyst mandag morgen

Mest læste