Fart på boligpriserne: Det går godt på Bornholm

21. JUN 2018 • 12:48 • AF MIE MØLBAK

Fart på boligpriserne: Det går godt på Bornholm

Der er fart på de bornholmske boligpriser. Alene sidste år steg de med over 7,5 procent, så de i dag ligger tæt på 20 procent over niveauet i 2012. Det viser nye tal fra Danske Bank.

– Det går godt i dansk økonomi. Det mærker vi også på Bornholm. Især de bedre takter på boligmarkedet igennem flere år smitter positivt af på bornholmernes økonomiske tryghed. Der er ikke samme usikkerhed som lige efter finanskrisen, siger Kim Håkansson, filialdirektør i Danske Bank på Bornholm, i en pressemeddelelse.

Forbruget er også på vej i den rigtige retning. Bankens tal viser, at hver bornholmer over 18 år i gennemsnit bruger næsten 100 kroner mere om måneden i dag end i starten af 2017. Kigger man endnu længere tilbage til 2014, bruger bornholmerne nu i gennemsnit 436 kroner mere om måneden.

– Men vi ser også en tendens til, at de fleste sparer mere op end tidligere og betaler af på deres gæld. Ligesom i resten af landet er bornholmerne fortsat tilbageholdende med at bruge penge, og bruger sjældent mere end de tjener. Derfor er det opsving, vi ser i dansk økonomi for øjeblikket også mere afbalanceret, og det går også langsommere end tidligere, siger Kim Håkansson.

Beskæftigelsen er dog endnu ikke på vej i positiv retning ifølge tallene fra Danske Bank. Det seneste år er beskæftigelsen faldet med 0,1 procent, så den er tæt på at tippe, lyder det fra Danske Banks filialdirektør.

– Den økonomiske fremgang har en positiv effekt på, hvordan vi ser på vores økonomi i fremtiden. Vi kan mærke, at der er vækst og fremgang på Bornholm, og det giver helt klart mere økonomisk optimisme, siger Kim Håkansson, filialdirektør i Danske Bank på Bornholm.SENESTE NYHEDER

16. NOV 2018 • 18:55 FOR ABONNENTER
Spændende avlshingst flytter til Bornholm
16. NOV 2018 • 18:15
Svanekeøl vinder sølv og bronze
16. NOV 2018 • 16:11 FOR ABONNENTER
Leder: Husk nu at købe dine julegaver lokalt

MEST LÆSTE BORNHOLM

15. NOV 2018 • 16:45 FOR ABONNENTER

Toft tror på titlen

Mest læste