Nye muligheder med maveballon

SPONSERET AF NORDICGASTRICBALLOON.DK

Nye muligheder med maveballon

Er du ked af at veje for meget? Er du generet af din vægt i forhold til at bevæge dig frit og kunne gøre de ting du ønsker? Nu er der en mulighed for, at du kan tabe mange kilo forholdsvis hurtigt uden, at du skal på operationsbordet. Metoden, der kan hjælpe dig med dette, er en maveballon.

Hvordan fungerer en maveballon?
Hvis dit BMI er 27 eller mere, kan du få lagt en maveballon ned i maven. Ballonen udfylder delvist mavesækken og vil gøre dig hurtigere mæt. Derved kommer du helt naturligt til at spise langt mindre, end du plejer og taber dig som følge heraf.

Hvordan foregår behandlingen?
Som skrevet tidligere skal der ikke et kirurgisk indgreb til for at placere en maveballon i mavesækken. Det foregår under lokalbedøvelse og tager kun omkring 20 min. Under behandlingen anbringes en veltolereret og blød silikoneballon i din mavesæk. Ballonen føres ned i mavesækken gennem spiserøret. Det er et helt smertefrit indgreb. Efter ballonen er placeret i mavesækken, fyldes der sterilt saltvand i den. Det er afhængigt af din mavesæks størrelse, hvor meget saltvand, der skal i. Herefter skal du være til observation i 1 time, før du må tage hjem.

Læs mere på Nordicgastricballoon.dk

Hvor længe skal ballonen være i maven?
Alt efter den ballontype, der anvendes skal den blive liggende i mavesækken mellem 6-12 mdr. Det er naturligvis vigtigt, at du i den periode ændrer dine kostvaner. Nogle steder er diæt- og kostvejledning en del af behandlingen. Men uanset afhænger dit varige vægttab af, om du kan blive ved med at spise mindre selvom ballonen fjernes. Er der ikke kostvejledning med i behandlingen, er det derfor en god ide at søge professionel hjælp til den del af forløbet.

Hvem er maveballonen egnet til?
Hvis du ønsker at tabe dig et sted mellem 10-30 kg og ligger på et BMI-tal på mindst 27 er behandlingen et rigtig godt alternativ til et kirurgisk indgreb, der er en mere risikofyldt metode.Mest læste