Hvad er et forbrugslån?

SPONSERET AF SAMBIA

Hvad er et forbrugslån?

Definitionen af et forbrugslån er kort og godt: lån til forbrug. Forbrugslån er blandt de mest populære lån. Lånet kan være til ren forkælelse, hvor man køber en ny telefon, en ferie, tøj eller lignende, som man føler, at man trænger til, men ikke har pengene til nu. Det kan også være, at du skal have renoveret dit hus. Måske kommer der en lille ny, som skal have et børneværelse, hvor barnet kan føle sig rigtigt hjemme. Det kræver ekstra finansiering. Et forbrugslån er med til at give et større økonomisk råderum, så ens drømme kan blive til virkelighed nu og her.

Online forbrugslån versus banker
I dag findes der mange forbrugslån og andre typer lån online. Bankerne har også stadig lån, men de er kommet i stor konkurrence med online låneudbydere. Der er fordele ved begge udbydere. I en bank vil du ofte få en relation til en rådgiver og mulighed for fysisk at mødes med denne, som giver tryghed for mange, når det drejer sig om økonomi. Renten er oftest lavere i banker sammenlignet med online udbydere.

Fordele ved online udbydere er, at hos dem kan du få et lån hurtigt. I banken kan denne proces være længerevarende, fordi de skal have mange informationer om dig – også hvad du vil bruge pengene til. De fleste online låneudbydere ønsker ikke at vide, hvad du skal bruge pengene til. De koncentrerer sig kun om din økonomi. På den måde kan du holde privat, hvad du vil bruge pengene på, som er vigtigt for nogle. Du kan både få fastforrentede og variabel rente lån i banker og online. Vil du finde et lån, kan du sammenligne dem på Sambla.no.

Er forbrugslån den billigste boligfinansiering?
De fleste mennesker skal ud at låne penge til en bolig på et tidspunkt eller flere tidspunkter i livet. Målet for de fleste er at få det så billigt som muligt. Man vil låne de fleste penge i et realkreditinstitut, fordi det er det billigste. Men der er en begrænsning på, hvor meget du kan låne i realkreditinstituttet, som ofte ikke er nok for kommende boligejere. Det er her, det kan blive dyrt, hvis man ikke er varsom.

Ifølge tal fra prisportalen Mybanker, har tal vist, at et forbrugslån i nogle tilfælde er billigere end et boliglån i banker. Det skriver Berlingske Business. Det vil altså sige, at de små forbrugslån kan konkurrere med renten på boliglån, hvilket er et overraskende resultat. Derfor bør du overveje dine muligheder ekstra, når du skal købe hus, så du ikke risikerer at betale overpris for dit lån. Samtidig skal du overveje tidperspektivet. Har du et hus, som skal bydes på nu og her inden det bliver solgt, så gælder det om at kunne slå til hurtigt.


Mest læste