To studerende tog til folkemøde uden et sted at bo – og blev meget overraskede
Foto: Jakob Marschner

18. JUN 2018 • 16:58 • AF JAKOB MARSCHNER

To studerende tog til folkemøde uden et sted at bo – og blev meget overraskede

Hvad sker der egentlig, hvis man tager til Folkemødet på Bornholm på lykke og fromme? Uden et sted at bo og uden penge af betydning? Det har de to studerende David Mehlsen og Kristian Krarup Frandsen fra Aarhus netop fået et lærestykke i.

David og Kristian læser antropologi på Aarhus Universitet. Deres formål med at tage til Bornholm var at undersøge Folkemødet. Det var ikke at finde ud af, om de kunne finde et sted at bo uden at have nogen aftaler. Men det blev de som bonus også klogere på.

– Vi prøvede at falde i snak med folk på cykelstien, og der var også folk, der henvendte sig til os. Der var for eksempel en elektriker, der begyndte at rykke på nogle af sine kontakter og ringe folk op. Næsten alle, som vi snakkede med, gav os et tip, fortæller David Mehlsen.

Et af tipsene førte de to cyklende studerende til Sandvig. Her var der bid hos den tredje lokale, som de faldt i snak med.

– Janni fortalte, at deres feriebolig allerede var lejet ud, men vi blev så enige om, at vi gerne måtte slå vores telt op i haven. Gratis. Der var kun én betingelse, og det var, at vi ikke måtte bruge ild i haven, fortæller David Mehlsen.

– Undervejs var der flere, der sagde, at sådan er vi bornholmere, vi er gæstfrie folk. Vi føler klart, at vores oplevelser siger noget om bornholmerne.

Læs hele historien om David og Christian i Bornholms Tidende - eller her, hvor artiklen er for abonnenter.

SENESTE NYHEDER

18. NOV 2018 • 16:17
Unge kan søge haslelegat
18. NOV 2018 • 13:33
Mejeriet bygger stadig
18. NOV 2018 • 13:15 FOR ABONNENTER
Bornholmere fravælger elbiler

MEST LÆSTE BORNHOLM

17. NOV 2018 • 09:03
Sangerinde kom tæt på publikum

Mest læste

17. NOV 2018 • 09:33 FOR ABONNENTER

Tiden modarbejder et nyt FC Bornholm