Bornholmere står bag nyt firma: Om et par år har vi folkemøder i hele Europa
Foto: Berit Hvassum

17. JUN 2018 • 17:05 • AF JENS STUBKJÆR

Bornholmere står bag nyt firma: Om et par år har vi folkemøder i hele Europa

– Vi arbejder med demokrati og deltagelse, og det gør vi i en stor del af Europa. Vi rådgiver om, hvordan man kan udvikler vores demokrati, så der kommer bedre forbindelse mellem systemet og politikerne på den ene side og os andre.

Det fortæller Zakia Elvang. Sammen med Mads Randbøll Wolff har hun startet virksomheden ”We make democracy”. De er begge vokset op på Bornholm.

– Som en del af det arbejde har jeg været med til at stifte en platform for folkemøder – en international samarbejdsplatform, fortæller Zakia Elvang.

– Det kom sig af, at jeg for fire år siden mødte en handlekraftig dame fra Letland, der var direktør for en demokratifond. Hun havde brug for at revitalisere deres demokrati i Letland. Og ud af det kom, at vi sammen stiftede det lettiske folkemøde, som heder Lampa. Det er nu fire år gammelt – og i den proces gik det op for os, at der var ikke nogen tilgængelig viden om folkemøder - kun meget sporadisk.

– Vi søgte og fik nogle penge af Nordisk Ministerråd til at etablere et samarbejde mellem de folkemøder, der findes. Og det er jeg formand for. Nu er der 10 folkemøder, som er med i den platform. I hele Baltikum og hele Norden og nu også Holland og Tyskland er der folkemøder, fortæller Zakia.

– Mit gæt er, at om et år er der yderligere fem folkemøder i andre lande. Og i løbet af et par år, så tror jeg, vi har folkemøder i hele Europa. Er det ikke vildt? Og vi er privilegeret at få lov til at drive det, siger hun.

SENESTE NYHEDER

16. NOV 2018 • 18:15
Svanekeøl vinder sølv og bronze
16. NOV 2018 • 16:11 FOR ABONNENTER
Leder: Husk nu at købe dine julegaver lokalt

MEST LÆSTE BORNHOLM

15. NOV 2018 • 16:45 FOR ABONNENTER

Toft tror på titlen

15. NOV 2018 • 15:38 FOR ABONNENTER

Fridolf: Jeg skal finde noget nyt at kaste mig over

Mest læste