Virksomhed advarer: Nye færgeplaner kan blive katastrofale
Foto: Molslinjen

14. JUN 2018 • 06:00 • AF REDAKTIONEN

Virksomhed advarer: Nye færgeplaner kan blive katastrofale

Efter forslag fra Molslinjen er det bornholmske trafikkontaktråd ved at undersøge, om færgetrafikken til og fra Bornholm skal omlægges. Rederiet vil gerne fremrykke dagens sidste afgang til Rønne, der i øjeblikket sejler fra Ystad klokken 22.30.

Umiddelbart kunne det virke som en logisk beslutning, da passagerantallet på denne afgang ofte er ganske beskedent. Men for de bornholmske virksomheder i almindelighed og installationsvirksomhederne i særdeleshed kan en omlægning få store konsekvenser.

Sådan lyder det fra Peter Lund Olsen, indehaver af Knudsker El og næstformand i Tekniq Bornholm.

– I dag sendes alle vores varer nemlig med netop denne afgang, så de kan natdistribueres, og vores medarbejdere kan starte på dagens opgaver, når de møder på arbejde. Den sene færgeafgang er med andre ord helt afgørende for en fornuftig og effektiv drift af virksomhederne til gavn for både branchen og ikke mindst vores kunder, skriver han i et debatindlæg i Bornholms Tidende.

– Tidligere har vi fået vores varer med færgen fra Køge, der ankommer kl. 06.00 – men på grund af omlæsninger blev varerne først leveret kl. 10.00. Konsekvensen blev, at de bornholmske el- og vvs-installatører var nødt til at opbygge betydelige lagre – og den slags er både dyrt og ineffektivt.

– Samtidig betød denne løsning, at vores montører ofte spildte timer på at vente på de nødvendige varer, hvilket i sidste ende resulterede i forsinkelser af både installations- og serviceopgaver.

– Det vil med andre ord være en katastrofe for installationsbranchen på Bornholm, hvis vi skal tilbage til tidligere tiders færgeforhold. Det vil både besværliggøre og fordyre vores arbejdet betydeligt, og regningen for det ender hos kunderne på Bornholm.

– Derfor vil vi på det kraftigste opfordre til, at man dropper planen om at fremrykke den sene afgang fra Ystad og i stedet arbejder på at sikre erhvervslivet ordentlige arbejdsforhold, lyder det fra Peter Lund Olsen.

SENESTE NYHEDER

MEST LÆSTE BORNHOLM

18. MAJ 2019 • 19:26
Ny legeplads indviet i Rønne
18. MAJ 2019 • 17:20 FOR ABONNENTER

Pinds perspektiv: Vinteren kommer

Mest læste