Opsigelse i 3F: Medlemmer føler sig kuppet af formand

13. JUN 2018 • 05:34 • AF MIE MØLBAK

Opsigelse i 3F: Medlemmer føler sig kuppet af formand

Faglig sekretær i 3F Bornholm gennem mange år, Finn Pedersen, har valgt at sige sit job op. Opsigelsen er en reaktion på den konflikt, der har været i afdelingen siden generalforsamlingen i marts.

Det oplyser byggegruppens medlemmer under 3F Bornholm i en pressemeddelelse under overskriften "Kup bag ved opsigelse".

På generalforsamling den 20. marts udvandrede byggegruppen, da murerne og tømrernes kandidat, Morten Riis, ikke blev valgt til bestyrelsen.

I pressemeddelelsen skriver byggegruppen, at det på efterfølgende møder er kommet frem, at ledende bestyrelsesmedlemmer og særligt formand Jens Skovgaard aktivt og uden den øvrige bestyrelses vidende pressede på for at sikre et andet bestyrelsesmedlem på byggeriets pladser end Morten Riis, som et enigt brancheudvalg ellers ønskede.

– Den slags opførsel er dybt skadeligt og demotiverende for det aktive fagforeningsarbejde. At formanden på den måde snigløber et brancheudvalg og agerer uden bestyrelsens vidende og opbakning er direkte uhørt. Vi føler os kuppet! Den fornemmelse, der på generalforsamlingen fik os til at udvandre – at den aktive modarbejdelse af vores indstilling kom fra formandens stol – er på skammeligste vis blevet bekræftet, lyder det fra byggegruppen i pressemeddelelsen.

– Vi har derfor fuld forståelse for, at Finn ikke længere kan se sig selv som faglig sekretær i afdelingen, selvom vi beklager hans opsigelse. Med Finn mister afdelingen et virkeligt dedikeret aktiv, der altid lyttende og sagligt har forsvaret medlemmernes sag – og som særligt i forhold til kampen mod social dumping har været en meget værdifuld medarbejder for afdelingen, medlemmerne og den bornholmske arbejderklasse som sådan.
Det er på tide, at formanden ændrer sin retorik og ledelsesstil, og som medlemmer af byggegruppen 3F Bornholm, vil vi aktivt og med alle kræfter kæmpe indtil den dag, det sker.

Finn Pedersen har valgt at sige op med fem måneders varsel, så afdelingen har tid til at finde ud af, hvem der skal varetage byggefolkenes interesser i fremtiden.

Pressemeddelelsen er sendt af:

Murerklubbens bestyrelse: Jann Poulsen, Steen Pedersen, Klaus Blomquist, Jesper Ipsen, Ralph Pedersen og Ronnie Larsen

Tømrerklubbens bestyrelse: Jacob Aaby Svendsen, Henning B. Pedersen, Morten Riis, Reno Larsen, Søren Kjøller, Alex Olsen og Pelle Kaas Jakobsen


SENESTE NYHEDER

22. JUL 2019 • 14:00NAVNE
Dødsfald

MEST LÆSTE BORNHOLM

21. JUL 2019 • 11:00
Preben Kruse Rasmussen er død

Mest læste