Campusbyggeri til 330 millioner kroner bliver indviet: Der har været opture og nedture, siger Jeppe Kofod
Foto: Berit Hvassum

13. JUN 2018 • 07:08 • AF TOMMY KAAS

Campusbyggeri til 330 millioner kroner bliver indviet: Der har været opture og nedture, siger Jeppe Kofod

I dag indvies det mest omfattende byggeri på Bornholm, når Campus Bornholm slår dørene op til et enormt hus, der samler de bornholmske ungdomsuddannelser.

Som bestyrelsesformand gennem meget af projektet har Jeppe Kofod fulgt udviklingen tæt. I år er han gået af og han er stolt af det, som Campus Bornholm har udviklet sig til.

– Med sit kæmpe potentiale og sine funklende facader bliver Campus Bornholm i sine nye bygninger et billedligt og bogstaveligt fyrtårn for vores ø, skriver Jeppe Kofod i et synspunkt i Bornholms Tidende.

Han kalder det et bæredygtigt kvalitetsbyggeri, som skal lægge lokaler til et innovativt læringsmiljø, som hverken Bornholm eller andre har set magen.

– Som bestyrelsesformand i de seneste otte år, har det været en stor ære for mig, at have stået i spidsen for Campus Bornholm. Siden fusionen af erhvervsskolen, Bornholms Gymnasium og VUC tilbage i 2010 har vi alle været igennem meget.

– Rejsen fra idéen om et fælles uddannelsescampus til et færdigt byggeri til 330 millioner kroner har været lang. Der har været opture og nedture, fejl og forsoning, glade grin og grum galgenhumor. Og som bestyrelsesformand gennem det meste vedstår jeg mig min andel og mit ansvar. Både for det sure og det søde. Det kan ikke være anderledes, når der sættes ambitiøse mål og bygges nye, bedre rammer for øens uddannelser, lyder det fra Jeppe Kofod.

– For det er præcis, hvad Campus Bornholm handler om: at skabe de bedste fysiske- og læringsmæssige rammer for, at vi på Bornholm kan fastholde og udvikle kvalitetsuddannelser. For at vi kan skabe ikke bare samvær og sammenhold, men synergi mellem erhvervs-, gymnasie- og videregående uddannelser. Til gavn for vores unge og vores voksne – og vores ø.

Kronprins Frederik er med blandt gæsterne, når Campus Bornholm på Minervavej i Rønne indvies i dag. Han klipper snoren klokken 14.05 og forlader campus klokken 15.

– Vi forventer at åbner op for offentligheden klokken 14.30, og der er mulighed for at se bygningen indefra frem til klokken 17, oplyser Campus Bornholm.

Gående kan få adgang til campuspladsen via cykelstien fra Smallesund og Byledsvej. Der vil være afspærringer ud mod rabatten af hensyn til Kronebilens fremkomst, lyder det.

Den nye campusbygning består af 15.435 kvadratmeter nybyggeri og 5.500 kvadratmeter ombygning af eksisterende bygninger.

Bygningen vil huse gymnasiale uddannelser, erhvervs-, voksen- og efteruddannelser. I det nye Campus Bornholm vil man desuden huse videregående uddannelser (lærer, pædagog, socialrådgiver og sygeplejerske), den pædagogiske assistentuddannelse og social- og sundhedsuddannelserne, oplyser Campus Bornholm.

SENESTE NYHEDER

25. MAR 2019 • 15:00 FOR ABONNENTER
Winni: Redegørelse på på vej om Snorrebakken
25. MAR 2019 • 14:50
Ledigt job på Christiansø
25. MAR 2019 • 14:00NAVNE
Dødsfald
25. MAR 2019 • 13:49 FOR ABONNENTER
BHS-Almeborg vil overgå sig selv
25. MAR 2019 • 12:45 FOR ABONNENTER
Lys og ventilation gled ud af prisen
25. MAR 2019 • 12:40 FOR ABONNENTER
Kommunens ledelse vidste at der manglede penge til flytning

MEST LÆSTE BORNHOLM

24. MAR 2019 • 11:37
Nyt spor går uden om Vasagård

Mest læste