Sagsanlæg mod staten har været længe undervejs
Foto: Berit Hvassum

13. JUN 2018 • 09:55 • AF JAKOB MARSCHNER

Sagsanlæg mod staten har været længe undervejs

Hjørring Kommune har længe truet med det sagsanlæg mod staten, der også vil kunne indbringe penge for Bornholm – en historie, som Bornholms Tidende kunne fortælle om i går.

I sidste uge besluttede den nordjyske kommune sig for faktisk at anlægge sagen. Det afgørende blev den aftale, som regeringen og Kommunernes Landsforening i sidste uge indgik om næste års kommunale økonomi.

Et led i den aftale er, at nogle af landets rigeste kommuner i en overgangsperiode på to år bliver kompenseret for penge, som de mister på, at fejlen i udligningssystemet nu bliver rettet op. Kompensationen på 2,2 milliarder kroner går til kommuner, der siden 2014 samlet har fået næsten tre milliarder kroner for meget i udligning som følge af fejlen omkring udlændinges grad af uddannelse.

Sidste uges økonomiaftale lægger derimod ikke op til at kompensere de kommuner, som fejlen har kostet penge for. De to ting i forening fik i sidste uge Hjørring Kommune til at beslutte sig endeligt for at sagsøge staten.

– Det er en våd klud i ansigtet. Vi får ikke nogen kompensation, men det gør kommuner, som i årevis har fået penge, de ikke skulle have haft, sagde Hjørring-borgmester Arne Boelt (S) søndag til dagbladet Nordjyske.

– Vi vil prøve sagen af. Kan det virkelig være rigtigt, at der ikke bliver rettet op, når der er gjort opmærksom på en fejl over for en minister? fortsatte Arne Boelt, der her henviste til, at Økonomi- og Indenrigsministeriet allerede i 2014 blev gjort opmærksom på, at manglende oplysninger om udlændinges uddannelse kostede hundredevis af millioner i udligning for kommuner i provinsen.

Bornholm ser ud til at have fået op imod 50 millioner kroner for lidt ud af kommunernes udligning de seneste tre år. Kommunalbestyrelsen kommer til at afgøre, om Bornholm skal forsøge at få beløbet udbetalt.

SENESTE NYHEDER

25. MAR 2019 • 15:00 FOR ABONNENTER
Winni: Redegørelse på på vej om Snorrebakken
25. MAR 2019 • 14:50
Ledigt job på Christiansø
25. MAR 2019 • 14:00NAVNE
Dødsfald
25. MAR 2019 • 13:49 FOR ABONNENTER
BHS-Almeborg vil overgå sig selv
25. MAR 2019 • 12:45 FOR ABONNENTER
Lys og ventilation gled ud af prisen
25. MAR 2019 • 12:40 FOR ABONNENTER
Kommunens ledelse vidste at der manglede penge til flytning

MEST LÆSTE BORNHOLM

24. MAR 2019 • 11:37
Nyt spor går uden om Vasagård

Mest læste