Så flot bliver den: Spadestik til ny promenade bliver taget til efteråret
Allinge. Foto: Berit Hvassum

12. JUN 2018 • 11:25 • AF REDAKTIONEN

Så flot bliver den: Spadestik til ny promenade bliver taget til efteråret

Realdania har besluttet at medfinansiere den del af helhedsplanen for Folkemødet og Allinge, der omhandler kystpromenaden. Det betyder, at arbejdet kan gå i gang, og en 500 meter lang promenade kommer til at forbinde byens rum og Folkemødets aktiviteter langs byens kyst og havn.

Det oplyser Bornholms Regionskommune.

Med den kommende kystpromenade skabes nye muligheder for livet i Allinge i alle sæsoner. Promenaden kommer til at strække sig fra byens center i syd til Folkemødepladsen i nord, og den kommer til at løbe langs klipperne og føre allingeboerne og byens gæster tættere på havet. Samtidig vil den skabe en folkemøde-infrastruktur med et bedre flow og større oplevelser for de besøgende, lyder det fra kommunen.

Winni Grosbøll, borgmester Bornholms Regionskommune:

– Jeg ser frem til, at vi nu tager fat på realisering af de mange gode forslag og ideer fra Helhedsplanen for Allinge og Folkemødet. Kystpromenaden og de nye byrum langs kysten er begyndelsen på flere anlægsprojekter, der både videreudvikler Allinge som Danmarks Folkemødeby og forbedrer helårsbyen Allinge. Folkemødet har de seneste år været en drivkraft for vækst på Bornholm, og jeg vil glæde mig til at tage det første spadestik til Kystpromenaden i efteråret 2018.

I dag er adgangen til kysten og vandet er besværliggjort af p-pladser, samt terræn med løse brudsten, som forhindrer den direkte kontakt med havet. Borgerne er frataget oplevelser ved vandet, turister spiser is mellem bilerne, og Folkemødets mange gæster bevæger sig mellem telte og andre barrierer uden adgang til den fantastiske klippekyst, forklarer kommunen.

Kystpromenaden udformes og tilpasses de forskellige områder den anlægges i. Den vil løbe på kanten af de åbne pladser eller tilpasse sig i klippernes formationer og danne nicher til ophold og leg. Langs promenaden vil der blive etableret forskellige byrum og aktivitetsområder, hvor byens borgere kan hygge sig i de stille måneder, og hvor det summer af liv om sommeren. Visionen er at forbinde klipperne og havet til byen, hvor der etableres terrasser og ramper, som skaber lige adgang til vandet for alle.

– Kystpromenaden understøtter livet og hverdagen i Allinge – både under Folkemødet og hele resten af året. Promenaden vil bogstavelig talt sno sig rundt mellem – og give adgang til - den spektakulære natur langs med kysten. Og vi håber, at den bliver til glæde for både fastboende, sommerens mange turister og de omkring 60.000 Folkemøde-gæster, siger programchef i Realdania, Stine Lea Jacobi.


Foto: Bornholms RegionskommuneSENESTE NYHEDER

24. JAN 2019 • 11:48 FOR ABONNENTER
Winni: Staten tager pengene – vi får alle generne
24. JAN 2019 • 06:17 FOR ABONNENTER
Skrot fra Bornholm med på Nationalmuseets udstilling
23. JAN 2019 • 19:45
Snekanonen er i gang i Østerlars

MEST LÆSTE BORNHOLM

Mest læste

21. JAN 2019 • 18:07SPORT

Lund beskrives som et scoop

19. JAN 2019 • 19:17 FOR ABONNENTER

Frederik føler sig klar til Superligaen