16-årige festede med farligt stof

12. JUN 2018 • 05:58 • AF MIE MØLBAK

16-årige festede med farligt stof

Politiet fik travlt, da en skolelærer i slutningen af maj fortalte, at nogle unge havde taget stoffer til en fest på Bornholm. En 16-årig dreng var indlagt med narkoforgiftning – formentlig efter at have taget MDMA.

– Når vi hører, der er MDMA i omløb på Bornholm, er det vigtigt at lave en hurtig indsats. MDMA er pivfarligt og stærkt vanedannende. Der har været flere dødsfald på det seneste i forbindelse med stoffet, siger efterforskningsleder Henrik Schou fra Bornholms Politi.

Politiet fik med besvær kontakt til drengens mor, der sad ved sin søns side på sygehuset. Gennem hende fik ordensmagten sporet sig ind på, hvem der havde holdt festen, hvor der var taget narko.

Jævnaldrende dreng anholdt

Det viste sig at være en 16-årig dreng. Politiet ransagede drengens bopæl og fandt 1,2 gram MDMA og fem "LSD-frimærker". Han er nu sigtet for besiddelse og salg af euforiserende stoffer – dog ikke i sagen om den jævnaldrende dreng, der fik en narkoforgiftning.

– Vi fulgte op på sagen ved at tage fat i ham, vi mistænkte for at have solgt stoffet. Vi fandt ham i besiddelse af noget, men vi kan ikke bevise, om han har solgt til ham, der blev dårlig, siger efterforskningslederen.

Den 16-årige blev anholdt 29. maj.

Få dage inden anholdelsen blev den jævnaldrende dreng udskrevet fra Rigshospitalet.

– Han slipper for fysiske mén. Men han skal i en længere periode gå til kontrol på Bornholms Hospital, indtil nyretal og andet er normalt igen. Det tager nogen tid endnu, inden han er helt på toppen, siger drengens mor til netmediet Bornholm.nu.MDMA
Også kendt som Ecstasy, Molly på engelsk og Emma på dansk, er et syntetisk fremstillet empatogent stof i phenethylamin-gruppen af stoffer. MDMA bliver tit solgt som forskelligt-farvede tabletter med diverse logoer og er i denne form bedre kendt som Ecstasy. Ecstasy tabletter indeholder dog ikke nødvendigvis MDMA, da mange tabletter med samme udseende, og som også bliver solgt som "ecstasy", indeholder andre stoffer. Andre stoffer som tabletterne kan indeholde ligner tit MDMA i virkning, f.eks. mCPP, 2C-B og MDA, men kan også indeholde stoffer med andre former for virkning, f.eks. koffein eller amfetamin. Der er også eksempler på, at tabletterne indeholder mere giftige stoffer så som PMA.
Wikipedia

SENESTE NYHEDER

24. JAN 2019 • 11:48 FOR ABONNENTER
Winni: Staten tager pengene – vi får alle generne
24. JAN 2019 • 06:17 FOR ABONNENTER
Skrot fra Bornholm med på Nationalmuseets udstilling
23. JAN 2019 • 19:45
Snekanonen er i gang i Østerlars

MEST LÆSTE BORNHOLM

Mest læste

21. JAN 2019 • 18:07SPORT

Lund beskrives som et scoop

19. JAN 2019 • 19:17 FOR ABONNENTER

Frederik føler sig klar til Superligaen