Optagelser i Østerlars: Tv-seere i hele landet kan snart opleve en bornholmsk gudstjeneste
Foto: Berit Hvassum

9. JUN 2018 • 06:12 • AF SOFIE EJDRUP

Optagelser i Østerlars: Tv-seere i hele landet kan snart opleve en bornholmsk gudstjeneste

Når orglet spiller og kirkekoret stemmer i ved fire gudstjenester i Østerlars Kirke i weekenden, forventes omkring 22.000 tv-seere fra hele landet at se med senere på året.

Bornholms Provsti har nemlig takket ja til at tage del i DR’s ugentlige tv-transmitterede gudstjenester, der optages i forskellige kirker i hele landet og sendes på DRK hver søndag.

I alt skal fire bornholmske gudstjenester ”i kassen”, men på grund af det praktiske arbejde med at opsætte tv-udstyr i kirker har DR valgt at optage samtlige gudstjenester i Østerlars Kirke. Provst Johannes Gregers Jensen understreger dog, at de fire gudstjenester, der afholdes af forskellige præster fra øen, repræsenterer hele Bornholm.

– Hver gudstjeneste får et islæt fra den kirke, som præsten kommer fra. DR har fortalt, at det har betydning for seerne, at de får noget at vide om kirkens placering i landet, områdets lokalhistorie og om præsten, der står for gudstjenesten. Seerne skal opleve en Hasle-præst, der laver en Hasle-gudstjeneste, og en Rønne-præst, der laver en Rønne-gudstjeneste, i en bornholmsk rundkirke, forklarer han og tilføjer, at præsterne kommer fra kirkerne i Hasle, Ibsker, Klemensker, Rønne, Gudhjem og Østerlars.

SENESTE NYHEDER

21. JAN 2019 • 19:26 FOR ABONNENTER
Dagplejemor: Vi er igen blevet populære

MEST LÆSTE BORNHOLM

21. JAN 2019 • 07:07
Karlsvognen til salg

Mest læste

19. JAN 2019 • 19:17 FOR ABONNENTER

Frederik føler sig klar til Superligaen