Ny bund på cykelstien i Nordskoven: Derfor bliver den ikke asfalteret
Foto: Jens-Erik Larsen

10. JUN 2018 • 16:17 • AF HENRIK NIELSEN

Ny bund på cykelstien i Nordskoven: Derfor bliver den ikke asfalteret

Bornholms Cyklist Forbund kunne godt tænke sig, at cykelstien i Rønne Nordskov blev asfalteret. I stedet har Naturstyrelsen Bornholm valgt at belægge den med stenmel og skærver. Det forholder sig nemlig sådan, at Naturstyrelsen mener, at asfalt ikke høre hjemme på skovstier. Det viser en tidligere henvendelse fra den daværende Skov- og Naturstyrelsen til Dansk Cyklist Forbund.

I den skrev styrelsen, at det er dens holdning, at veje og stier i skove og naturområder som hovedregel ikke asfalteres.

Det fremgår desuden, at skovdistrikterne har gode erfaringer med at opbygge grusveje af høj kvalitet på de strækninger, hvor der er behov for det, for eksempel i forbindelse med cykelruter.

Der er flere grunde til, at styrelsen ikke ønsker asfalt på sine veje og stier.

Styrelsen beskæftiger sig med naturforvaltning og naturoplevelser, og asfalt giver er urbant præg, som ikke er ønskeligt i naturen. Derudover er veje og stier dyre at asfaltere, og det er omkostningsfuldt at vedligeholde asfalt. Endelig tiltrækker asfalterede veje og stier uønsket motoriseret kørsel.

I forbindelse med militære anlæg i skove og naturområder findes der veje, der er asfalteret. Disse asfalterede strækninger eksisterer alene på grund af behovet hos militæret.

Mest læste

17. SEP 2018 • 19:11SPORT

Magnus Cort sagde selv fra til VM

15. SEP 2018 • 18:06SPORT

NB Bornholm skuffede mod KFUM

15. SEP 2018 • 17:39SPORT

En af de gode dage i Rønne

15. SEP 2018 • 14:58 FOR ABONNENTER

Hasses hemmelige mission: Saml et fodboldlandshold