Der er et stort behov for at finde nye plejefamilier
Arkivfoto

8. JUN 2018 • 05:45 • AF JENS STUBKJÆR

Der er et stort behov for at finde nye plejefamilier

– Behovet for nye plejefamilier til sikring af fremtidens børn og unge, der skal anbringes eller i aflastning på Bornholm, er meget stort.

Det fastslog bestyrelsesformand Ole Olsson i sin årsberetning på den nylige generalforsamling i Familieplejen Bornholm.

Mange aktiviteter og udvikling er sat i gang i årets løb. F.eks. de faglige caféaftener for plejefamilier og Familieplejens medlemmer.

– Det er vigtigt, at understøtte og sikre de bedst mulige rammer og forudsætninger for plejefamiliernes arbejde med plejebørn. Emnerne til hver caféaften er nøje udvalgt på baggrund af plejefamiliers ønsker og behov, sagde Ole Olsson.

Han fortalte også om de netværksgrupper for plejefamilier, som Familieplejen Bornholm tilbyder.

– At være plejefamilie kan indebære store udfordringer og oplevelser, som det kan være nyttigt at dele med ligesindede. Og plejefamilierne har stort behov for at danne netværk med andre plejefamilier. Vi igangsætter nye grupper løbende, fortalte han og uddybede:

– Plejefamilier har tavshedspligt om deres plejebørn og lever derfor et isoleret familieliv, hvor der ikke kan udveksles oplysninger omkring de børn, der bor hos dem. Denne tavshedspligt gælder også for plejefamiliens nære familierelationer. Vi ved derfor, at netværksgrupper er et godt og givende redskab for plejefamilier.

– Plejefamilier på Bornholm er i udgangspunktet helt almindelige familier, som har ekstra plads og overskud til at hjælpe de mest udsatte børn og unge. Det er familier, som bliver godkendt fra Socialtilsynet enten som fuldtidsplejefamilie eller som aflastningsplejefamilie.

Tendensen inden for de sidste mange år har vist, at belastningsgraden hos de børn, der kommer i familiepleje, er steget kraftigt – dvs. det er de børn, som tidligere blev institutionsanbragt.

– Vores plejefamilier løfter derfor en meget tung samfundsmæssig opgave i et meget isoleret miljø – deres hjem. Mange plejefamilier bliver udfordret på deres familieliv og nogen familier bryder sammen pga. belastningen, forklarede formanden i sin beretning.

SENESTE NYHEDER

23. FEB 2019 • 13:08 FOR ABONNENTER
Ny 30-årig kontrakt: De vil åbne et kraftcenter i Nexø
23. FEB 2019 • 10:00NAVNE
Dødsfald

MEST LÆSTE BORNHOLM

22. FEB 2019 • 10:40
Legekæden kommer til Nexø
23. FEB 2019 • 08:25
Nye ejere på Lyngholt Camping
22. FEB 2019 • 19:17
Bådebyggere med røde tal
22. FEB 2019 • 17:01 FOR ABONNENTER

Svaneke: Mere kontrol kunne finansieres af flere fastboende

22. FEB 2019 • 16:22 FOR ABONNENTER

Karamel Kompagniet uddelte gave til kunde nummer 20.000

22. FEB 2019 • 15:51 FOR ABONNENTER

Menighedsråd vil bygge nyt hus tæt på kirken

Mest læste

22. FEB 2019 • 14:18 FOR ABONNENTER

DBU-formand klar til genvalg i 2020