Benjamin Lund: Vi hører til i Superligaen

2. JUN 2018 • 20:15SPORT • AF KASPER RASMUSSEN

Benjamin Lund: Vi hører til i Superligaen

Det gav genlyd i hele fodbold-Danmark da Vendsyssel Forenede Fodboldklubber i søndags rykkede op i Superligaen for første gang i klubbens historie.

Oprykningen var en kæmpe overraskelse. Uden for Hjørring og nærmeste omegn var der stort set ingen der troede på vendelboerne i de afgørende kvalifikationskampe mod sidste sæsons bronzevindere fra Lyngby Boldklub.

En af de jublende nordjyder har bornholmske rødder. Benjamin Lund er født i Rønne for 21 år siden. Han tog sine første spæde skridt mod Superligaen i Knudsker IF, og fortsatte marchen mod topklubberne i Rønne IK og Elite Bornholm. I 2016 skrev unge Lund kontrakt med FC Nordsjælland. Dér fik han sin debut i Superligaen i 16-17-sæsonen, hvor han blev noteret for 7 kampe og et enkelt mål. Men Lund skulle videre, og kom på kontrakt i Vendsyssel FF i sommeren ’17.

Ingen troede på dem

Den bornholmske venstre back har brugt en god del af sæsonen til at finde sig til rette i det ambitiøse vendelbo-projekt, men han kendte sin besøgelsestid og spillede fuld tid i begge ”finaler” mod Lyngby. I de kampe fandt Lund og holdkammeraterne motivation i, at ingen troede på dem.

– Vi har da også læst aviserne, hvor vi nogle gange er blevet svinet til, fordi vi åbenbart ikke hører til i Superligaen. Men det har vi bare brugt som en ekstra motivation. Folk kan skrive og mene hvad de vil, men når vi kan slå Lyngby over to kampe, så synes jeg også, vi hører til i Superligaen, siger Benjamin Lund til Bornholms Tidende.

Alligevel kunne han sagtens mærke, at de to kampe mod Lyngby ikke var helt almindelige:

– Det har været enormt spændende og også meget nervepirrende. Jeg kunne godt mærke, at der var meget på spil, også på lægterne. Men det er jo derfor man spiller fodbold, og det har været så fedt at være en del af det.

Begivenhedsrig måned

Den seneste måned har været meget begivenhedsrig. I begyndelsen af maj stoppede cheftræner Erik Rasmussen pludselig med øjeblikkelig virkning. Ind kom den blot 35-årige Jens Berthel Askou. Men skiftet gav bare holdet et ekstra skub, mener Benjamin Lund:

– Vi havde nogle svingende resultater i foråret, hvor vi også tvivlede en smule på os selv, skal jeg være ærlig at sige. Men så kom trænerskiftet, og som man ofte ser, så gav det et boost til hele holdet. Af en eller anden årsag. Det er jo ikke fordi, vores spil er blevet revolutioneret under vores nye cheftræner. Men vi har bare fået en ny energi og en ny tro på tingene, og det betyder meget, fortæller bornholmeren som understreger, at Erik Rasmussen også har en stor andel i oprykningen.

Travl sommer

Sidste år kiksede oprykningen i to kampe mod AC Horsens. Derfor lød målsætningen før denne sæson, at holdet skulle slutte i top-3. Og det overordnede mål har været, at holdet fra Hjørring senest i næste sæson skulle op i Superligaen. At oprykningen er kommet i hus et år tidligere end planlagt, er alle i klubben selvfølgelig lykkelige for.

Men nu venter der klubbens direktør en travl sommer. I juni skal Mogens Krogh et par dage til Bornholm for at spille showfodbold under Folkemødet, men mere ferie bliver det heller ikke til for den tidligere landsholdsmålmand. Resten af sommeren skal Mogens Krogh forsøge at gøre Vendsyssel FF klar til Superligaen.

Rammerne omkring Nord Energi Arena i Hjørring er for små. Den kan kun rumme 7500 tilskuere og minimumskravet i Superligaen er 10.000. Og truppen er for smal. Direktør Krogh har bebudet, at klubben skal hente flere nye spillere, hvis den skal undgå at ryge ud af Superliga om et års tid.

Benjamin forberedt på konkurrence

Benjamin Lund har forstået budskabet og er forberedt på skærpet konkurrence:

– Det er klart, at det er noget, jeg tænker over. Nu skifter Christian Overby, min konkurrent til pladsen som venstre back, til HB Køge. Så jeg er da ikke i tvivl om, at der kommer en anden venstre back til truppen. Men i første omgang glæder jeg mig bare til at se, hvem det bliver, og så må jeg tage den derfra. Det er sundt med konkurrence i fodbold, og det motiverer mig egentlig bare endnu mere.

Ting tager tid, også for Benjamin Lund, der først hen mod slutningen af sin første sæson i Hjørring føler, at har kæmpet sig til en mere fast plads på holdet.

– Jeg har været lidt inde og ude af holdet. Men jeg har sluttet rigtig stærkt og spillet de seneste tre kampe mod Fredericia og Lyngby. Det giver mig mod og tro på mere i den kommende sæson.

Har prøvet det før


I modsætning til en stribe af sine holdkammeraterne har Lund allerede mærket Superligaen på egen krop. Erfaringen fra tiden i FC Nordsjælland er en god bagage at tage med sig ind i den nye sæson. Også selvom rollen denne gang bliver en helt anden. I Vendsyssel handler det først og sidst om at undgå nedrykning.

– Til trods for jeg har spillet enkelte kampe i Superligaen med Nordsjælland, bliver det nu med helt andet hold. Nu skal vi ikke kæmpe med i toppen, i stedet handler det om at sikre sig overlevelse. Det bliver på helt andre præmisser, vi går ind til kampene.

Men inden det går løs i Superligaen om sølle seks uger har bornholmeren og holdkammeraterne fejret oprykningen.

– Jeg sov ikke ret meget efter kampen i Lyngby. Vi fejrede det selvfølgelig med fansene på stadion. Så grillede vi hjemme hos vores bestyrelsesformand Jakob Andersen i Solrød. Og efter en fire-fem timers køretur kom vi til Hjørring ved 4-tiden om natten, hvor omkring 100 fans stod klar til at modtage os. De tog med os på diskotek, så vi festede hele natten.

Lund har nu taget hul på en kort sommerferie, inden den igen står på træning frem mod premieren i Superligaen midt i juli.

25. MAJ 2019 • 06:31 FOR ABONNENTER

Permagrønt søger medlemmer til nyt samarbejde

Mest læste