Vores læsere har talt: Kysterne er fyldt med skrald
Affald på kysten ved Onsbæk. Foto: Jens-Erik Larsen

23. MAJ 2018 • 05:34 • AF MIE MØLBAK

Vores læsere har talt: Kysterne er fyldt med skrald

Det flyder med affald langs de bornholmske kyster. Det mener Bornholms Tidendes læsere på nettet, som vi har spurgt ind til problemet.

– Så snart man bevæger sig bort fra de mest populærer kyster er der fyldt med skrald. Mange ser det bare ikke, fordi de ikke går der. Tag en tur fra Onsbæk til Arnager, og det er direkte ulækkert, skriver Sven Munch-Petersen i en kommentar på avisens facebookside.

Flere end 300 læsere har deltaget i en afstemning på tidende.dk, hvor Bornholms Tidende har spurgt: "Er du enig – ligger der for meget affald langs de bornholmske kyster?"

Ni ud af ti har svaret ja.Debatsporet på Facebook bekræfter, at mange kan nikke genkendende til affaldsproblemet.

– Der er rigtig meget. Vi er et par hundeluftere, der næsten dagligt rydder op på Sandvig strand. Især hen mod Fyrvej hvor der altid ligger en masse, når det har været pålandsvind, fortæller Jeanette Mathilde Baunkjær i en facebookkommentar.

Kim Vinberg er enig:

– Ved nogle af kyststrækningerne er der en del affald, specielt mellem Tejn og Gudhjem af en eller anden årsag. Mængden af affald gør, at jeg ikke går i vandet lige efter Tejn, for aner ikke hvad man støder ind i. Men jeg ser også en del under overfalden, når jeg "dykker" rundt med min harpun og fisker. I går så jeg kabler og jern ved sorthat, skriver han på Facebook.

Hver tiende mener dog ikke, at der ligger for meget skrald ved kysterne. Den holdning er også repræsenteret i kommentarer på Bornholms Tidendes facebookside:

– Generelt ser det rigtigt pænt ud overalt langs med de bornholmske kyster. Folk er flinke til at rydde op efter sig. Frivillige foreninger yder ind imellem strandrensning, og regionskommunen gør en indsats. Det ser langt bedre ud, end det gjorde for nogle år tilbage. Det er ikke noget større problem, skriver Torsten Sletskov.

Deltag i Skraldeugen og vind en middag på Kadeau

Bornholms Tidende søsætter i dag projektet Skraldeugen. Formålet er at gøre Bornholm ren til sommeren – til glæde for os, der bor på øen, og for de mange turister, der er på vej hertil.

Tag en affaldspose under armen og gå ud i naturen eller på gaden og saml skrald. Dokumentér skraldeturen med et foto af dig selv og/eller dine følgesvende og send det til Bornholms Tidende. Så deltager du i konkurrencen.

Det bedste foto vinder en middag og dertilhørende vinmenu for to personer på Kadeau. Derudover trækker vi lod blandt alle deltagere om tre kurve med bornholmske lækkerier.

Du kan sende dit billede på mail til redaktion@bornholmstidende.dk, i en besked til facebook.com/bornholmstidende eller bruge #skraldeugen på Instagram.

Husk at skrive, hvor billedet er taget og gerne hvor meget affald, du samlede på stedet.


SENESTE NYHEDER

MEST LÆSTE BORNHOLM

23. MAR 2019 • 05:38
Vinforsyning sælger ud

Mest læste