Christiansøs ensomme maskot er meldt død
Suleima på kajen på Christiansø. Arkivfoto: Morten Brandborg

20. MAJ 2018 • 17:40 • AF TORBEN ØSTERGAARD MØLLER

Christiansøs ensomme maskot er meldt død

Sulen, som blev kaldt Suleima, og ganske overraskende i flere år holdt til på Christiansø, hvor den efterhånden antog karakter af at være Øens maskot, er meldt død.

Det oplyser Mogens T. Kofod, som sidder i bestyrelsen for Dansk Ornitologisk Forening lokalafdeling på Bornholm. Han har fået det at vide af en fugleentusiast, han kender.

– Sulen havde tilsyneladende været udsat for at trafikuheld i Nexø og blev efterfølgende aflivet, siger han til tidende.dk.

Mogens T. Kofod hørte om Suleimas angivelige død for 14 dage siden, og da han forleden var på Christiansø fik han bekræftet, at den ikke er set på de kanter siden januar i år.

– Den er heller ikke blevet set på havnen i Gudhjem eller Møllebakken i Svaneke, hvor den også plejede at komme, siger Mogens T. Kofod.

Sulen blev altså gerne kaldt Suleima, selv om det så vidt vides var en hanfugl, og den prydede i 2014 forsiden af årets nummer af tidsskriftet Natur på Bornholm. Tidsskriftet fortalte om, hvordan den enlige sule efter talrige mislykkede forsøg på at kurtisere sølvmåger havde kastet sin kærlighed på et el-udtag på havnekajen på Christiansø.

Normalt holder arten til i mere nordlige områder, så hvordan Suleima fandt på at slå sig ned på havnekajen på Christiansø er usikkert. Ikke desto mindre byggede fuglen en lille rede af tang og andet naturmateriale på kajen.

– Han har fået økuller, sagde Vicky Knudsen fra Danmarks Ornitologiske forening i 2013 til Bornholms Tidende.
Hun var da biologistuderende og ornitolog, men dertil bornholmer, og hun kendte udmærket til Suleima og fuglens besynderlige adfærd.

– Suleima har flere gange tidligere forsøgt at parre sig med en plasticsæk, fortsatte hun.

I begyndelsen boede Suleima oven på en palle med sand, men da sandet skulle bruges i foråret, blev Suleima "bortvist" og flyttede til havnekajen, hvor den tog ophold ved siden af den el-stander, som den tydeligvis betragtede som sin mage. Fuglen havde en intimzone på en meter, og kom nogen inden for denne afstand, udsatte de sig for, at Suleima angreb dem.


Sulen synes også, det er jul, men den bygger stadig rede, skrev John Anker Nielsen i 2013 fra Christiansø til Bornholms Tidende.


SENESTE NYHEDER

21. MAJ 2019 • 19:20 FOR ABONNENTER
'Bornholm har stadig sin uskyld'
21. MAJ 2019 • 18:51
Fiskekutter brød i brand
21. MAJ 2019 • 17:30 FOR ABONNENTER
Skal der flyttes flere statslige arbejdspladser ud i landet?
21. MAJ 2019 • 17:24 FOR ABONNENTER
Brogede alliancer er for og imod at flytte statsjob
21. MAJ 2019 • 16:41 FOR ABONNENTER
Nyt overnatningssted på vej til Aakirkeby
21. MAJ 2019 • 15:38 FOR ABONNENTER
30 træer falder efter svampesygdom

MEST LÆSTE BORNHOLM

20. MAJ 2019 • 08:10
28 bilister blitzet
21. MAJ 2019 • 11:10 FOR ABONNENTER

Miljøet mellem husene er med i ny lokalplan

21. MAJ 2019 • 11:08 FOR ABONNENTER

Byforening er tilfreds med ny lokalplan

Mest læste