Kommunen spørger 744 forældre: Hvorfor fravælger så mange folkeskolen?
Arkivfoto

19. MAJ 2018 • 14:48 • AF JAKOB MARSCHNER

Kommunen spørger 744 forældre: Hvorfor fravælger så mange folkeskolen?

Fredag modtog forældre til 744 bornholmske skolebørn et spørgeskema fra regionskommunen. Det er et led i en større undersøgelse, der blev efterspurgt af øens politikere i april. Ønsket er at finde ud af, hvordan folkeskolen kan blive mere attraktiv, når der skal vælges skole.

Skemaet kommer via e-boks, hvor forældrene bliver bedt om at svare på spørgsmål om baggrunden for deres skolevalg.

I første omgang vil forældre til børn, der enten startede i skole sidste år, eller som skal begynde efter sommerferien, blive spurgt om baggrunden for deres skolevalg. Ligesom kommunen også vil kontakte forældre, der i løbet af de seneste to år har valgt at flytte deres børn til en privatskole.

Spørgeskemaet vil blive fulgt op med uddybende interviews og en brugertilfredshedsundersøgelse blandt alle øens forældre, som har børn i folkeskolen. Alle deltagere har fuld anonymitet.

Baggrunden for undersøgelsen er, at 36 procent af de børn, der er indskrevet til skolestart 2018, er indskrevet i en af de private skoler på øen. Og det ser ud til, at der er tale om en stigende tendens. I 2003 gik 13,6 procent af skolebørnene på Bornholm i en privatskole. I dag er tallet 33 procent.

Årsager skal klarlægges
– Vi oplever, at flere og flere fravælger folkeskolen, og det må der naturligvis være vægtige årsager til. Det er disse årsager, der skal klarlægges således, at forældrene kommer til orde i forhold til, hvad der kan gøres bedre på skoleområdet. Vi forventer, at undersøgelsen er med til at udpege de ømme punkter, og vi opfordrer de involverede forældre til at tage godt imod undersøgelsen og give os deres inpu, siger Morten Riis (EL), formand for børne- og skoleudvalget.

Undersøgelsen ventes at være gennemført inden sommer, og resultaterne vil blive fremlagt for Børne og Skoleudvalget i løbet af september.

SENESTE NYHEDER

MEST LÆSTE BORNHOLM

18. MAJ 2019 • 19:26
Ny legeplads indviet i Rønne
18. MAJ 2019 • 17:20 FOR ABONNENTER

Pinds perspektiv: Vinteren kommer

Mest læste