Hospitalet kan ende med gigantisk efterslæb: Stort millionbeløb til renovering skal findes nu
Arkivfoto

16. MAJ 2018 • 06:40 • AF FLEMMING KOFOED

Hospitalet kan ende med gigantisk efterslæb: Stort millionbeløb til renovering skal findes nu

Bornholms Hospital har behov for at få tilført 27 mio kr. til renovering af blandt andet kloakrør og ventilationsanlæg, ellers vil det medføre store problemer i fremtiden.

Men også Region Hovedstadens andre hospitaler har behov for renovering i større grad - faktisk er der brug for 13 mia. kr. over en 10-årige investeringsperiode.

Det fremgår af den kortlægning, som konsulentfirmaet Rambøll har udarbejdet til regionsrådet.

Ifølge rapporten er Bornholms Hospitals ældste bygninger helt tilbage fra 1900, men der er løbende kommet nye til. Samlet råder hospitalet over 51.000 kvadratmeter.

Den gennemsnitlige tilstand er lidt bedre end regionens gennemsnit, fremgår det af rapporten, men den ligger dårligere end målet. Det økonomiske efterslæb er i år på 27 mio. kr. og det vil stige til 177 mio. i 2017, hvis der ikke sættes ind med renoveringer og forbedringer.

Det fremgår af rapporten, at hospitalets største og dyreste bygningsmæssige udfordringer er rør- og afløbsinstallationer samt ventilationsanlæg og genopretning af el-tavler. Investeres der ikke i de forbedringer, vil hospitalet i de kommende 10 år øge risikoen for tekniske driftsstop og nedbrud.

Region Hovedstaden har været og er i øvrigt i gang med omfattende nybyggerier og udbygninger på flere hospitaler, men det svarer kun til en fjerdedel af de forbedringer, der er brug for, fremgår det af rapporten.

Der skal dels ske bygningsmæssige forbedringer på regionens hospitaler og dels kvalitetsløft med tidssvarende funktionalitet og udformning på hospitalerne.

SENESTE NYHEDER

MEST LÆSTE BORNHOLM

17. FEB 2019 • 06:10
V-formand: Det er noget skrammel
17. FEB 2019 • 22:19
Grossist stopper
17. FEB 2019 • 06:46
Præsten tager afsked

Mest læste