Huller i vagtplanen: Politiet har kun lidt held med at rekruttere bornholmere
Arkivfoto: Allan Rieck

15. MAJ 2018 • 10:52 • AF MIE MØLBAK

Huller i vagtplanen: Politiet har kun lidt held med at rekruttere bornholmere

En enkelt bornholmer har søgt ind i politiet efter at have deltaget i det seneste jobinformationsmøde på Politigården i Rønne. Derudover vil én søge meget snart.

Det erfarer politiets uddannelseskoordinator efter at have kontaktet alle 15 interesserede, der deltog i mødet den 12. april.

– Jeg følger op på dem og ser, hvordan jeg kan hjælpe. Jeg vil simpelthen coache og guide dem, hvis de har spørgsmål eller problemer med noget. Vi vil gerne holde gryden i kog, siger uddannelseskoordinator Søren Nexø fra Bornholms Politi.

Ni har ikke svaret på henvendelsen, mens fire har meldt tilbage, at de afventer af forskellige årsager.

– De skriver, at de forbereder sig og stadig er interesserede. Nogle af dem er ikke gamle nok. Man skal være 20 år for at søge ind, og der er for eksempel en på 18 og en på 19. Men der er jo mange job- og uddannelsesmuligheder, så vi må se, hvad der sker. Vi må bare være fortrøstningsfulde og håbe på det bedste, siger uddannelseskoordinatoren.

Ingen øvre aldersgrænse

Politiet har ikke nogen fast øvre aldersgrænse for ansøgere, hvilket Søren Nexø har gjort særligt opmærksom på i denne runde. Han oplever nemlig, at der ikke kommer bornholmere på over 30 år til jobinformationsmøderne.

– Nu har vi en mulighed, hvor man kun skal være væk fra øen i to år. Og så er man sikker på at kunne komme tilbage til Bornholm som politimand. Det vil jeg gerne tydeliggøre for en eventuel bornholmer, der måske lige har mistet sit job eller bare gerne vil være politimand, siger Søren Nexø.

Politiskolen har i øjeblikket elever på op til 48 år.

Hvis man vil være betjent på Bornholm foregår de første otte måneder på politiskolen, hvorefter eleverne skal i praktik i otte måneder hos Københavns Vestegns Politi. Under praktikken kommer eleverne en enkelt måned til Bornholm. Uddannelsen afsluttes med endnu otte måneder på politiskolen.

Øremærkede folk til Bornholm

Bornholms Politi har i flere år haft svært ved at skaffe folk til politikredsen. I øjeblikket mangler stationen 10 betjente.

– Det kan mærkes. Vi har konstant et sted mellem otte og 12 assistancefolk fra andre politikredse for at udfylde hullerne i vagtplanen. De er alle sammen uddannede politifolk, men de kender ikke rigtigt noget til Bornholm. Så vi skal hele tiden starte med at fortælle dem, hvordan det foregår her, siger Søren Nexø.

Folkene ovrefra er typisk på øen i seks måneder ad gangen. Det er en dyr løsning, og den kræver meget administration.

En ny ordning skal dog gøre op med manglen på politifolk på Bornholm.

Hvert halve år, når der starter nye elever på politiskolen, bliver fem elever udpeget til at gøre tjeneste på Bornholm efter endt uddannelse.

– Vi gør det for at bløde op for, at ingen frivilligt søger til Bornholm. Det er en kamp mod urbaniseringen, som flere andre kredse også kæmper, siger uddannelseskoordinatoren.

De første fem øremærkede politielever går allerede på uddannelsen og er klar til at trække i arbejdstøjet på Bornholm 1. november næste år.

Ordningen skal sikre Bornholm i alt 25 nye betjente. De skal udfylde de ledige stillinger og afløse kollegaer, der eksempelvis går på pension.

– Vi ser frem til, at det vil lysne lidt, siger Søren Nexø.

SENESTE NYHEDER

18. JAN 2019 • 20:04 FOR ABONNENTER
Aakirkeby frygter at for meget rykker til Rønne
18. JAN 2019 • 18:56 FOR ABONNENTER
Mindre byer vil også have del i nye boliger
18. JAN 2019 • 18:45 FOR ABONNENTER
Flere maner til forsigtighed om byggeri af mange boliger
18. JAN 2019 • 16:32 FOR ABONNENTER
Tv-hold opsporer japaner i Pedersker
18. JAN 2019 • 14:39 FOR ABONNENTER
Kurator: Vi solgte til højestbydende

MEST LÆSTE BORNHOLM

17. JAN 2019 • 19:04
Lokalavis har fået nyt navn

Mest læste