Rønne-firma klar til at eksportere: Nyt produkt har stort potentiale
Pressefoto

14. MAJ 2018 • 21:12 • AF TOMMY KAAS

Rønne-firma klar til at eksportere: Nyt produkt har stort potentiale

Hasle Refractories i Rønne producerer ildfaste sten til cementfabrikker, stålværker og forbrændingsanlæg. Nu lancerer virksomheden – efter flere års udviklingsarbejde og produktionsmodning med hjælp fra blandt andet DTU og InnovationsAgenterne – en ny generation af et af sine kendte produkter til højtemperatur-anlæg.

Produktet er en videreudvikling af de centralrør, som Hasle Refractories er kendt for at lave. De keramiske elementer er kernen i den nye generation af centralrør, oplyser Hasle Refractories i en pressemeddelelse.

– De har nu væsentlig bedre egenskaber, således at de kan modstå langt større kemiske påvirkning, højere driftstemperaturer og et større termisk chok som kommer, når kunden varmer hurtigt op eller køler hurtigt ned.

– Som en sidegevinst til disse forbedringer af produktet er produktionstiden ved fremstilling af elementerne blevet reduceret væsentligt ved indførelse af nye formprincipper, lyder det.

De bornholmske centralrør er overlegne i forhold til stål på en række punkter, oplyser virksomheden: De er meget modstandsdygtige over for kemiske påvirkninger fra alternative brændsler, og de er målfaste ved temperaturer på helt op til 1.600 grader, hvilket angiveligt er langt over temperaturen 800-1100 grader, som er temperaturintervallet for de fleste cykloner.

Disse fordele gør, at en lang række cementfabrikker og kraftværker over hele verden har vist stor interesse for de specielle rør, fortæller Hasle Refractories.

Vil styrke forretningen
Den nye teknologi har stort eksportpotentiale og forventes at styrke Hasles forretning væsentligt over de kommende år, fortæller direktør Michael Bladt.

– Både gamle og nye kunder efterspørger denne løsning. Vi har udvalgt fire testkunder, som vil teste den nye CVF (Ceramic Vortex Finder, som er fagterm for den nye teknologi, red.) i et års tid, for at vi kan være helt sikre på, at alt fungerer som det skal, forklarer han.

– Derefter lancerer vi det på det internationale marked blandt andet via vores kontorer i København, Thailand og Indien. Vi vurderer, at vi frem til 2020 sælger mindst 15 CVF’er. Men potentialet er meget større. Der er 600 cementfabrikker i hele verden og en lang række andre industrier, der anvender højtemperatur cykloner, så med den nye generation har vi potentiale for at sælge rigtig mange CVF fremover, forudser Michael Bladt.

Han er glad for de samarbejder, der har gjort det nye tiltag muligt.

– Vi kunne ikke løfte denne store udviklingsopgave på egen hånd – undervejs har vi har haft et fremragende samarbejde med både DTU og InnovationsAgenterne, forklarer Michael Bladt.

– En specialestuderende fra DTU udregnede det optimale design af de nye elementer for over 6 år siden. Han fik 12 i sit afgangsprojekt, og vi ansatte ham efterfølgende til at fortsætte produktudviklingen. InnovationsAgenterne hjalp os derefter med at søge midler fra InnoBooster-puljen til at komme videre fra prototype til serieproduktion af de nye elementer.

De nye centralrør er klar til lancering på det internationale marked om et års tid, når Hasle Refractories er færdig med den igangværende test.

SENESTE NYHEDER

18. JAN 2019 • 20:04 FOR ABONNENTER
Aakirkeby frygter at for meget rykker til Rønne
18. JAN 2019 • 18:56 FOR ABONNENTER
Mindre byer vil også have del i nye boliger
18. JAN 2019 • 18:45 FOR ABONNENTER
Flere maner til forsigtighed om byggeri af mange boliger
18. JAN 2019 • 16:32 FOR ABONNENTER
Tv-hold opsporer japaner i Pedersker
18. JAN 2019 • 14:39 FOR ABONNENTER
Kurator: Vi solgte til højestbydende

MEST LÆSTE BORNHOLM

17. JAN 2019 • 19:04
Lokalavis har fået nyt navn

Mest læste