Bornholm bliver nomineret som årets ø

SPONSERET AF DESTINATION BORNHOLM

Bornholm bliver nomineret som årets ø

Bornholm er oppe imod et hårdt felt i dysten om blive verdens bedste ø, men takket være konkurrencen hos det internationale rejsemagasin Travel+Leisure er Bornholm i år med i kampen om at få titlen som ’verdens bedste ø’.

Det er bestemt ikke letvægtere, som Bornholm er oppe imod, når konkurrencen om verdens bedste ø bliver afsløret til august i år. Bornholm kæmper om titlen imod populære rejsedestinationer som middelhavsøen Korsika, Guadeloupe i Caribien, svenske Gotland og ikke mindst tyske Sylt. Men det er altså muligt for Bornholm at ende øverst på podiet, når titlen endelig uddeles til august.

Det er det internationale rejsemagasin Travel+Leisure, der har valgt at nominere solskinsøen til den fornemme pris som 'verdens bedste ø'. Det er ikke første gang, at Travel+Leisure uddeler prisen. Titlen som ’verdens bedste ø’ er en konkurrence, der foregår hvert eneste år, men det er altså første gang, at Bornholm er med i det endelige kapløb om titlen.

Sidste år var det Palawan i Filippinerne, der rendte med første pladsen som ’verdens bedste ø’, skarpt forfulgt af øer som Bali, Santorini og Galapagosøerne, men i år er det altså en reel mulighed, at den eftertragtede pris kan havne i danske hænder.

Der er stolthed at spore hos direktøren hos turismeorganisationen Destination Bornholm Pernille Kofod Lydolph, der til TV2 fortæller, at hun anser nomineringen til, som en cadeau og ikke mindst en hjælpende hånd til turisterhvervet på Bornholm. Et erhverv som, ifølge direktøren, aldrig står stille, men hele tiden udvikler sig til gavn for både lokale, men også besøgende på øen.

Det var især øens køkken og natur, der endte med at overbevise rejsemagasin Travel+Leisure om at netop Bornholm skulle være med i opgøret om at vinde titlen som ’verdens bedste ø’ i år. Blandt andet blev øens vilde natur er en af begrundelserne for normeringen. De udsendte rejsejournalister sammenlignede den bornholmske natur med en scene fra et ’Grimm’ eventyr. Det var især den autentiske stemning, der blev fremhævet, hvilket også gik igen, da holdet fra rejsemagasinet spiste af det nordiske køkken.

Det er da heller ikke alle øer, der kan børste sig med at have egen Michelin restaurant. Da rejsemagasinet besøgte Bornholm fik de mulighed for at smage på en del af Østersøen, ligesom de fik mulighed for at smage lækre lokale råvarer under besøget på Michelin restauranten Kadeau.

Normalt drømmer danskerne ellers om at besøge eksotiske rejsemål i Caribien, men det lader til, at amerikanerne er faldet for den autentiske stemning, som Bornholm har at byde på. Mange danskere drømmer om at tage en tur til Caribien og opleve på egen krop, hvordan det er at være i en Hollywood-film med hvide sandstrande så langt øjet rækker, og også at få mulighed for at besøge nogle af de prestigefyldte event som PokerStars Caribbean Adventure og Aruba Piano Festival.

Men i år dyster Bornholm altså imod Caribien om titlen, og uanset hvad så spår direktøren hos Destination Bornholm, Pernille Kofod Lydolph, at alene nomineringen vil smitte positivt af på øens omdømme.

Der er vist næppe nogen tvivl om, at det kan komme til at betyde endnu mere vækst til turismeerhvervet på Bornholm. Den danske klippeø blev allerede anerkendt som rejsemål med Ib Mossins kendte sange 'Bornholm, Bornholm, Bornholm, du min dejlige ferieø' tilbage fra 1959, men nu tyder meget altså på, at endnu flere i fremtiden kommer til at nynne med på samme kendte melodi.

22. FEB 2019 • 17:01 FOR ABONNENTER

Svaneke: Mere kontrol kunne finansieres af flere fastboende

22. FEB 2019 • 16:22 FOR ABONNENTER

Karamel Kompagniet uddelte gave til kunde nummer 20.000

22. FEB 2019 • 15:51 FOR ABONNENTER

Menighedsråd vil bygge nyt hus tæt på kirken

Mest læste

22. FEB 2019 • 14:18 FOR ABONNENTER

DBU-formand klar til genvalg i 2020