Mobil datatrafik vokser stadig i popularitet

SPONSORERET AF TELMORE

Mobil datatrafik vokser stadig i popularitet

Det samlede forbrug af mobil datatrafik i Danmark stiger fortsat. Danskerne er vilde med at gå online, og når de gør, foregår det i stigende grad fra mobile enheder.

Danskernes samlede mobile datatrafik er steget med næsten 50 procent fra første halvår i 2016 til første halvår 2017. Selv om det umiddelbart virker som en stor stigning, er den faktisk mindre end perioden forinden. Fra andet halvår 2015 til andet halvår 2016 lød stigningen nemlig på hele 68,4 procent.

Det kan være et udtryk for, at udviklingen er ved at nå et mætningspunkt. Ser man tilbage på første halvår af 2011 er der nemlig sket en 21-dobling af danskernes samlede datatrafik frem til 2017.

Danskerne er dog fortsat helt vilde med mobilt internet, og de brugte 5,7 GB data i gennemsnit per måned i første halvår af 2017.

SMS i tilbagegang
Samtidig med at danskerne fortsat bruger mere og mere mobilt internet, er antallet af sendte sms-beskeder faldet med næsten 10,5 procent fra første halvår 2016 og et år frem. I starten af 2015 sendte danskerne i gennemsnit 3,1 sms per dag og i 2017 var det tal faldet til kun 2,4.

De to tendenser er formentlig tæt knyttet til hinanden, da det faldene antal sms’er kan skyldes, at danskerne i højere grad bruger andre chat-funktioner gennem deres mobile internetforbindelse.

Hvad enten forbrugerne er til enten iPhone eller Samsung, som er blandt danskernes foretrukne valg af telefoner, er det ikke længere nødvendigt at tænke på sms-mængde og taletid. I dag foregår den daglige kommunikation for især de unge gennem sociale medier, som Facebook Messenger og Snapchat. Alt sammen fra deres smartphone.

Mobilt bredbånd
Antallet af mobile bredbåndsabonnementer er steget med 7,8 procent fra midten af 2016 til midten af 2017. Det svarer til, at der i dag er 128,3 abonnementer med mobilt bredbånd per 100 indbygger, det viser undersøgelser fra Energistyrelsen.

86,7 procent af stigningen skyldes vækst i antallet af almindelige mobilabonnementer, der inkluderer data. De steg med knap 9 procent i samme periode mellem 2016 og 2017.

Kilder:
https://ens.dk/sites/ens.dk/files/Tele/telestatistik_-_foerste_halvaar_2017.pdf
https://www.telmore.dk/shop/iphone


Mest læste