Travselskab efter ny aftale med Naturstyrelsen: Det er stadig en indskrænkning
Foto: Berit Hvassum

9. MAJ 2018 • 11:29SPORT • AF TOMMY KAAS

Travselskab efter ny aftale med Naturstyrelsen: Det er stadig en indskrænkning

Bornholms Travselskab og Naturstyrelsen Bornholm har indgået en partnerskabsaftale. Som noget nyt giver aftalen travkuskene lov til at træne på en ny strækning på halvanden kilometer, udover den anlagte travtræningsbane.

Dermed er der nu tilladelse til travtræning på cirka 4,5 kilometer skovveje i Almindingen. Det oplyser Naturstyrelsen Bornholm.

Travtrænere i området har længe været utilfredse med, at deres muligheder for at træne på Almindingens stier er taget fra dem.

Den indgåede aftale er et skridt på vejen, mener Egon Jensen, formand for Bornholms Travselskab.

– Ja, den giver os nogle muligheder for at træne på en bane, men det er stadig en indskrænkning i forhold til tidligere, siger Egon Jensen til Bornholms Tidende.

Er du tilfreds med aftalen?

– Det er et kompromis, siger Egon Jensen.

– Hvis jeg skal tale på dem, der bor i nærhedens vegne, er der selvfølgelig tale om en indskrænkning. Men den giver trods alt nogle nye muligheder, siger han.

Fra Naturstyrelsens side er man glad for, at der nu ligger en formaliseret aftale med travselskabet om, hvordan man nu samarbejder om træningsfaciliteterne i Almindingen.

– Der har været et ønske fra travkuskene at få lov til at træne på en længere, lige strækning i skoven, og det giver vi nu mulighed for uden for turistsæsonen, hvor der er få andre brugere i skoven, siger skovrider Søren Friese, Naturstyrelsen Bornholm.

Mest læste

21. JAN 2019 • 18:07SPORT

Lund beskrives som et scoop

19. JAN 2019 • 19:17 FOR ABONNENTER

Frederik føler sig klar til Superligaen