Video: Her tager Magnus Cort sejren og førertrøjen i England
Foto: Tour de Yorkshire

5. MAJ 2018 • 09:05SPORT • AF TOMMY KAAS

Video: Her tager Magnus Cort sejren og førertrøjen i England

Den bornholmske cykelrytter Magnus Cort slog til på 2. etape af Tour de Yorkshire fredag.

Her var Astana-rytteren uimodståelig, da han kort før målstregen spurtede sig til sejren og dermed vandt etapen og kørte sig i løbets førertrøje.

I videoen herunder ser man den sidste kuperede kilometer af etapen, hvor Magnus Cort i sin lyseblå Astana-trøje klogt sidder og venter på det rigtige moment til at slå til.

Et par gange ser det ud som om, at han taber fronten, men til sidst er han totalt suveræn og sprinter forbi blandt andre OL-guldvinderen Greg van Avermaet (Dimension Data) og Eduard Prades (Euskadi-Murias).2. etape blev afgjort efter en stigning.

Etapen bød på 149 kilometer fra Barnsley til Ilkey i løbet, der er en del af Europa Tour i en kategori under Postnord Danmark Rundt.

– Det var en virkelig hård dag, og det var en hård stigning op til målstregen. Jeg måtte virkelig give alt på stigningen, så jeg er meget glad for sejren.

– Alle kørte på grænsen på stigningen, og jeg lukkede blot øjnene og kørte, siger Magnus Cort i en pressemeddelelse fra holdet.

Der er stor ros fra sportsdirektør Lars Michaelsen.

– Oscar Gatto kørte Magnus Cort i position før den sidste stigning, og derfra kørte han sin chance, og selvfølgelig havde han gode ben, hvilket gav en fantastisk sejr. Nu vil forsøge at forsvare føringen, siger Lars Michaelsen.

3. etape køres lørdag, når rytterne tilbagelægger 184 kilometer fra Richmond til Scarborough.

Mest læste

21. JAN 2019 • 18:07SPORT

Lund beskrives som et scoop

19. JAN 2019 • 19:17 FOR ABONNENTER

Frederik føler sig klar til Superligaen