Forsyningen kommer ud med underskud på 119 mio. kroner
Arkivfoto

24. APR 2018 • 07:35 • AF TOMMY KAAS

Forsyningen kommer ud med underskud på 119 mio. kroner

Bornholms Energi & Forsyning nedskriver værdien af el-nettet med 200 millioner kroner og kommer derfor ud med et samlet underskud på 119 millioner kroner for 2017.

På trods af dette er den daglige drift i bedre form end i 2016.

Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra forsyningsselskabet.

Årsregnskabet betegnes som atypisk på grund af den store reduktion af el-nettets værdi.

– Alle vores områder er i 2017 i økonomisk balance med én undtagelse vores elnet. Vi har samtidigt måttet konstatere, at elnettet er væsentligt mindre værd, end det har været bogført til. Nettet har kørt med underskud, samtidig med at mange investeringer i nettet er blevet udskudt.

– Det er nu engang sådan at et aktiv der tjener få eller ingen penge, det har en lav værdi. Og det tager vi nu konsekvensen af rent regnskabsmæssigt, siger adm. direktør Rasmus Sielemann Christensen.

En plan for at effektivisere driften af elnettet er sat i gang. Som led i den plan har Bornholms Energi og Forsyning nedlagt 20 stillinger – ligesom der arbejdes målrettet med at forbedre arbejdsprocesserne på drift og investering i elnettet, oplyser selskabet.

Rasmus Sielemann Christensen fortæller, at den samlede forretning udvikler sig i en positiv retning, og at Bornholms el-produktion, som i 2016 kom ud med underskud, er tilbage på sporet.

Sammen med Biokraft og El-handel bidrager de til et overskud på driften i Bornholms Energi og Forsyning, fortæller direktøren.

– På de områder, hvor vi er reguleret af myndighederne, altså vand, varme og spildevand, er vi i balance, det er alt i alt tilfredsstillende, siger Rasmus Sielemann Christensen.

Han mener derfor, at der skal være særligt fokus på elnettet.

– Vi har udarbejdet en plan for at rette op på nettets økonomi, og vi holder planen. Det kommer til at tage år at få rettet det op, og det kommer vi til at lykkes med, siger han og understreger vigtigheden af, at Bornholm har et el-net, der virker.

– Bornholms Energi & Forsyning er derfor også i gang med at se på investeringsbehovet i el-nettet, så der kan etableres et økonomisk råderum til at foretage de nødvendige investeringer.

– Vi har fokus på at få vores el-net tilbage i en god form, og på at forbedre det løbende driftsresultat i el-nettet – det arbejde er vi i fuld gang med, forklarer Rasmus Sielemann Christensen.

SENESTE NYHEDER

17. OKT 2018 • 11:30 FOR ABONNENTER
En overbygning er målet på Svartingedal Skole
17. OKT 2018 • 10:59
Bornholm har reddet liv i 10 år

MEST LÆSTE BORNHOLM

16. OKT 2018 • 18:06
Gum by Hviid erklæret konkurs
16. OKT 2018 • 18:06

Gum by Hviid erklæret konkurs

16. OKT 2018 • 16:19 FOR ABONNENTER

Fem Galloway-køer sat ind i Ekkodalen

16. OKT 2018 • 14:39 FOR ABONNENTER

Cykelstier i Rønne har ikke højeste prioritet

Mest læste