Affaldsindsamling søndag fik ikke den store opbakning
Thomas Bay Jensen vejer Bente Meiborn og Liv Johanne Hutunens affald på Kannikegaard. Foto: Berit Hvassum

23. APR 2018 • 10:55 • AF TORBEN ØSTERGAARD MØLLER

Affaldsindsamling søndag fik ikke den store opbakning

Chokoladekage var der nok af, ja, mere end det, der var så rigeligt, at selv hvis et halvt hundrede affaldsindsamlere søndag eftermiddag var mødt op hos Bornholms Landbrug & Fødevare på Kannikegaard, havde der været nok til alle.

Men det gjorde der så langt fra, og på den baggrund tegner det til, at organisationens 30 medarbejdere på Rønnevej 1 har holdt kagepause i dag, mandag.

Thomas Bay Jensen, direktør i Bornholms Landbrug & Fødevarer, var selv en tur ude med affaldssækkene for at foregå med et godt eksempel.

Det var nemlig Bornholms Landbrug & Fødevare, Bofa, Danmarks Naturfredningsforening Bornholm og de Bornholmske Borgerforeningers Samvirke, der i fællesskab havde arrangeret dagen med opfordring til de bornholmske borgerne om at bevæbne sig med to sække og gå ud i naturen og rydde lidt op.

Den ene sæk var til glas og metal, den anden sæk til småt brændbart affald, og det hele kunne man så aflevere på Kannikegaard i løbet af eftermiddagen eller på Bofas containerpladser i Nexø, Olsker eller Rønne.

Hvor mange affaldssamlere fik I besøg af?
– Otte personer, så det var ikke særlig mange. Jeg har talt med Bofa, som har haft besøg af det samme antal i forbindelse med dagens arrangement, siger Thomas Bay Jensen.

– Så man kan ikke sige, at der har været den store opbakning. Men forhåbentlig bidrager omtalen af arrangementet til, at folk begynder at tænke sig lidt om og undlader at smide affald og tage noget med hjem i stedet, siger han.

SENESTE NYHEDER

25. MAJ 2018 • 06:34 FOR ABONNENTER
Romberg: Reform af erhvervsfremme vil være en katastrofe
24. MAJ 2018 • 18:31 FOR ABONNENTER
Færgen har solgt 10 procent flere billetter til Folkemødet
24. MAJ 2018 • 14:31 FOR ABONNENTER
Båndoptager: Modtager du ingen billet, må du ikke parkere

MEST LÆSTE BORNHOLM

Mest læste